Πολιτική

Χρυσοχοΐδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Καλλιεργείτε «fake stories» περί αστυνομικής βίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας είπε πως πάνω απο 30 παιδιά της αστυνομίας πήγαν σε νοσοκομεία - Ο υπουργός τόνισε πως για την ενίσχυση της ασφάλειας έχουν διατεθεί 2.700 αστυνομικοί για περιπολίες

Για μεροληπτική ευαισθησία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλλιεργούν fake stories περι αστυνομικής βίας ενώ την ίδια ώρα αποσιωπούν την βία των μπαχαλάκηδων.

«Επικαλείστε την αστυνομική βία και την ίδια ώρα αγνοείτε συστηματικά την βία κατά της αστυνομίας. Περισσότερα απο 30 παιδιά της αστυνομίας πήγαν σε νοσοκομεία απο πλημμεληματικούς τσιμεντόλιθους, δικαιωματικά στειλιάρια και εφηβικές μολότοφ» .

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας είπε πως οι περισσότερες περιπτώσεις που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΣΟΕΕ, καταλήψεις κ.α. – αποτελούν fake stories.

«Στην ΑΣΟΕΕ επιχείρησαν να εισβάλλουν με λοστάρια και σίδερα σε μια σχολή που είχε κλείσει με απόφαση της συγκλήτου γιατί βρέθηκε γιάφκα» ανέφερε μεταξύ άλλων για να προσθέσε:

«Εκκενώθηκαν 22 καταλήψεις και δεν έγινε τίποτα. Ελάχιστες καταλήψεις είχαν πρόσφυγες και όπου υπήρχαν μεταφέρθηκαν με σεβασμό και ασφάλεια σε νόμιμες δομές. Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με ψέματα και φωτογραφίες να κατασκευάσει ότι δήθεν κυνηγούσαμε μωρομάνες. Ομως μια φωτογραφία δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν δύο περιστατικά αυθαιρεσίας τα οποία παραπέμφθηκαν άμεσα για ανάκριση και στην συνέχεια στον Συνήγορο του Πολίτη. «Πού είναι το δόγμα τρόμος και πάταξη; Πού είναι το κράτος της Δεξιάς; Τι μένει αν φύγει η σκόνη των λεγομένων σας; Μένει ένα πουκάμισο αδειανό» ανέφερε.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «ορισμένοι απο εσάς μόλις τελευταία αρχίζουν και παραδέχονται κάπως ανόρεχτα ότι η ασφάλεια είναι δικαίωμα. Για εμάς είναι πυλώνας».

«Επειδή δεν μπορούν ορισμένοι να καταπιούν από ιδεοληψία την ασφάλεια, επειδή η ασφάλεια είναι πυλώνας της Δημοκρατίας, κατασκευάστηκαν 2 γεγονότα και πέντε συνθήματα περι αστυνομικής βίας. Περάσαμε απο τα fake news σε fake stories» πρόσθεσε.

Επιπλέον 2.700 αστυνομικοί για περιπολίες 

Ο υπουργός τόνισε σε άλλο σημείο πως για την ενίσχυση της ασφάλειας έχουν διατεθεί 2.700 αστυνομικοί για περιπολίες.

Τέλος, απαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων είπε: «βρήκα και εγώ στο υπουργείο καταγγελίες και κατά της προηγούμενης ηγεσίας για τον δικό σας διαγωνισμό. Τις πέταξα γιατί γνωρίζω πως γίνονται αυτά τα πράγματα. Να είστε πιο προσεκτικοί» και πρόσθεσε ότι ο νέος διαγωνισμός δεν αυξάνει το κόστος ούτε για τα δημόσια ταμεία ούτε για την τσέπη των πολιτών.

Απαντώντας απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για «ακροδεξιά ρητορική».

Νωρίτερα, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης επιχείρησε να κάνει τον απολογισμό των πρώτων επτά μηνών της κυβέρνησης ΝΔ λέγοντας ότι έχουν προκύψει «17 αποκαλυπτικές αλήθειες για την ασφάλεια» ενώ υποστήριξε ότι το δόγμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι «αστυνομικός λαϊκισμός και μπίζνες» καταγγέλλοντας ως «στημένο» τον διαγωνισμό για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες.

Μεταξύ άλλων ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα ασφάλειας κατήγγειλε κομματικές κρίσεις στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ αλλά και αλλαγές στην νομοθεσία για να διοριστεί ο διοικητής της ΕΥΠ.

Ο ίδιος είπε ότι παρά τις δεσμεύσεις της ΝΔ για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τα φαινόμενα ανομίας έχουν αυξηθεί σε Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Ραγκούσης: Στημένος ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες 

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δημιουργούσε εν γνώση του ψεύτικες προσδοκίες-πως αρκούσε να εκλεγεί αυτός Πρωθυπουργός για να τελειώνει το άβατο όπως το έλεγε των Εξαρχείων ή για να τελειώνει ο Ρουβίκωνας και τα γκρουπούσκουλα από τις 8 Ιουλίου, την ίδια ώρα, η πραγματικότητα στα Εξάρχεια καθώς και ο Ρουβίκωνας, διασύρουν εσάς και την αξιοπιστία σας καθημερινά και ασταμάτητα» είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες υποστηρίζοντας ότι είναι «στημένος».

«Σας κατηγορούμε ότι μετά από 7 μήνες διακυβέρνησης, το δόγμα σας δεν είναι τελικά το δόγμα «νόμος και τάξη». Το πραγματικό σας δόγμα στον τομέα της ασφάλειας είναι τελικά το δόγμα «αστυνομικός λαϊκισμός και μπίζνες. Μεγάλες κι αδιαφανείς μπίζνες με το δημόσιο χρήμα» είπε.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της ασφάλειας ενώ η ΝΔ ακολουθεί το δόγμα «τρόμος και πάταξη».

Το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών υπερασπίστηκε και η κυρία Ολγα Γεροβασίλη υποστηρίζοντας ότι η κριτική που υπήρχε εκείνη την περίοδο προερχόταν απο μερίδα συνδικαλιστών που έχασαν τα προνόμιά τους.

«Εμείς αφήσαμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Σε αντίθεση με όσα έλεγαν ορισμένοι συνδικαλιστές, που έπαιρναν άδεια 30 μέρες το μήνα και είχαν χρόνια να πατήσουν στην Υπηρεσία – άδειες που εμείς κόψαμε και εσείς επαναφέρατε» είπε μεταξύ άλλων.

Δημοφιλέστερα

To Top