Ελλάδα

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Στα πρόθυρα κατάρρευσης τα ΕΛΤΑ – Ζημιές 115 εκατομμυρίων

Ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς υποστήριξε ότι υπάρχουν 115 εκατομμύρια ευρώ συσσωρευμένες ζημιές ενώ το 2014 τα ΕΛΤΑ παραδόθηκαν με 15 εκατομμύρια ευρώ κέρδη – Τα αποθεματικά του οργανισμού δεν επαρκούν για την πληρωμή της μισθοδοσίας Μαρτίου

Στα πρόθυρα κατάρρευσης βρίσκονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση που περιέγραψε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης με παρέμβασή του σε κοινοβουλευτική επιτροπή είπε ότι τα αποθεματικά του οργανισμού δεν επαρκούν για την πληρωμή της μισθοδοσίας Μαρτίου.

Με αφορμή την συζήτηση νομοσχεδίου που περιλαμβάνει διάταξη για την παροχή 15 εκατ. ευρώ προς τα ΕΛΤΑ ως προκαταβολή της αποζημίωσης συνολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας που θα ελάμβαναν για όλο το 2020, ο κ. Γεωργαντάς είπε: 

«Τα χρήματα αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα. Με αυτή την ενίσχυση και με το πρόγραμμα διάσωσης ελπίζουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση ο Έλληνας φορολογούμενος θα έπρεπε να πληρώνει έξι εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για να συντηρεί τα ΕΛΤΑ».

Αποτυπώνοντας την οικονομική κατάσταση του οργανισμού υποστήριξε ότι αυτή την ώρα υπάρχουν 115 εκατομμύρια ευρώ συσσωρευμένες ζημιές ενώ το 2014 τα ΕΛΤΑ παραδόθηκαν με 15 εκατομμύρια ευρώ κέρδη και 38 εκατομμύρια ευρώ ίδια κεφαλαία.

Δημοφιλέστερα

To Top