Διεθνή

Αφγανιστάν: Επίθεση σε χώρο λατρείας στην Καμπούλ

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη θυμάτων

Άγνωστοι ένοπλοι και βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σήμερα σε χώρο λατρείας μειονοτικών Σιχ στην Καμπούλ και εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν παγιδευμένοι μέσα στον ναό, δήλωσαν αξιωματούχοι και μέλη του κοινοβουλίου του Αφγανιστάν.

«Περί τις 07:45 [τοπική ώρα· 05:15 ώρα Ελλάδας], πολλοί επιτιθέμενοι μπήκαν σε ναό των Σιχ», είπε ο Ταρίκ Άριαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. «Έχουν παγιδευτεί άνθρωποι στο εσωτερικό του κτιρίου και [στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας] προσπαθούν να τους σώσουν», πρόσθεσε.

Ο Ναρέντερ Σινγκ Χάλσα, μέλος του αφγανικού κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τη μειονότητα των Σιχ, δήλωσε ότι έχει πληροφορίες για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και ότι έως και 200 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί μέσα στον ναό. Πρόσθεσε ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονται με τους δράστες.


afghanistan1

Βουλεύτρια που εκπροσωπεί την κοινότητα των Σιχ στο κοινοβούλιο δήλωσε ότι «υπάρχουν περίπου 150 άνθρωποι μέσα στο ναό».

«Κάποιοι άνθρωποι μέσα στον ναό κρύβονται και τα τηλέφωνά τους είναι κλειστά», είπε η Αναρκάλι Κάουρ Χοναργιάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «ανησυχεί πολύ».

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι ενέχονται στην επίθεση, με ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter που έκανε εκπρόσωπός τους.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που εμφανίστηκε στο Αφγανιστάν το 2015, έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις σε χώρους λατρείας.

Οι Σιχ είναι ολιγομελής μειονότητα στο Αφγανιστάν, αριθμούν λιγότερες από 300 οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Καμπούλ και Ταλιμπάν να καθίσουν «άμεσα» στο τραπέζι για συνομιλίες

Αφγανιστάν: 16 στρατιωτικοί και 4 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των Ταλιμπάν

Δημοφιλέστερα

To Top