Διεθνή

Άσυλο στην Τουρκία για την τρίχρονη που είχε μάθει να γελά με τις βόμβες στη Συρία

Ο Σύριος Αμπντουλάχ αλ Μοχάμεντ και η τρίχρονη κόρη του μετακινήθηκαν στην Τουρκία, με την κυβέρνηση να τους εξασφαλίζει άσυλο – Το βίντεο που έδειχνε τη μικρή να γελάει, όταν έπεφταν βόμβες κοντά στο σπίτι της, έγινε viral πριν μερικές εβδομάδες

Το βίντεο ενός Σύριου πατέρα να αντιγράφει το σενάριο της ταινίας «La Vita è Bella» προκειμένου να προστατεύσει την 3χρονη κόρη του από τη φρίκη του πολέμου, είχε γίνει viral πριν από μερικές εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Αμπντουλάχ αλ Μοχάμεντ είχε σκεφτεί να αντιμετωπίσει ως παιχνίδι τις βόμβες που συχνά-πυκνά πέφτουν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους, στην πόλη Σαρμάντα. Έτσι, κάθε φορά που έπεφτε βόμβα, ο ίδιος προσποιούνταν ότι ο θόρυβος προέρχεται είτε από κάποιο πυροτέχνημα είτε από κάποιο παιχνίδι-όπλο.

Θέλοντας, μάλιστα, να δείξει το αποτέλεσμα του σχεδίου του ο Σύριος πατέρας ανήρτησε βίντεο με το μικρό κορίτσι να ξεσπάει σε γέλια στον ήχο μιας έκρηξης από βόμβα.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που επικαλείται το BBC, πατέρας και κόρη κατάφεραν να φύγουν από τη Συρία και να μετακινηθούν στην Τουρκία, διασχίζοντας τα σύνορα στις 25 Φεβρουαρίου, για να εγκατασταθούν σε μια δομή προσφύγων στα νότια της χώρας. Ωστόσο, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωση της Σάλβα και του πατέρας της Αμπντουλάχ, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να τους παράσχει άσυλο στην Τουρκία.

Ρεπόρτερ του Guardian συνάντησε πατέρα και κόρη και δημοσίευσε μια φωτογραφία τους στο Twitter, γράφοντας: «Για πρώτη της φορά σε όλη της τη ζωή, μπορεί να γελάσει με κανονικά πράγματα».

Δημοφιλέστερα

To Top