Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε μεγάλη ζωοκλοπή στα Ανώγεια

Ο δράστης είχε αρπάξει ένα μεγάλο κοπάδι ζώων στις 7 Μαρτίου

Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που βρέθηκαν σε ένα κλεμμένο Δ.Χ φορτηγό το οποίο είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας, αποκάλυψαν την ταυτότητα του ζωοκλέφτη που είχε αρπάξει ένα μεγάλο κοπάδι ζώων στις 7 Μαρτίου.

Ο Έλληνας δράστης, που είναι και αυτός κτηνοτρόφος, είχε χρησιμοποιήσει το κλεμμένο όχημα για να πάει στο ποιμνιοστάσιο ενός συναδέλφου του σε περιοχή των Ανωγείων και είχε φορτώσει σε αυτό 80 αρνιά και κατσίκια. Όμως, τον πρόδωσαν τα ίχνη που άφησε στο Δ.Χ. φορτηγό το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, οι άνδρες του οποίου έκαναν έφοδο μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ο.Π.Κ.Ε., του Τ.Α.Ε. και του τμήματος Μαλεβιζίου στο ποιμνιοστάσιο και άλλους χώρους ιδιοκτησίας του δράστη σε περιοχή του Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε ένα μέρος των κλεμμένων ζώων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο ιδιοκτήτη τους, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ φορτηγό ιδιοκτησίας του δράστη ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκλοπή και για κλοπή τροχοφόρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης: 

Αργοστόλι: Πιτσιρίκια διέρρηξαν λεωφορείο και κυλικείο σχολείου

Πιερία: Σπείρα διέλυσε 14 υποσταθμούς της ΔΕΗ

Δημοφιλέστερα

To Top