Διεθνή

Κορωνοϊός – Νέα Ζηλανδία: Ένας πρωτότυπος τρόπος για να επιβληθεί καραντίνα

Παρά΄το γεγονός ότι η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην 60η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα κρούσματα του κορωνοϊού, και ενώ έχει 300 φορείς και κανέναν θάνατο, επιλέγει να προβεί γρήγορα σε αυστηρά μέτρα

Με έναν άκρως ασυνήθιστο τρόπο η αστυνομία της Νέας Ζαληνδίας καλεί τους κατοίκους να μπουν σε καθεστώς αυτοπεριορισμού.

Ούτε διαγγέλματα, ούτε ανακοινώσεις έκτακτων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας…η χώρα επέλεξε έναν πιο «σαφή» τρόπο να πει στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι.

Στον επίσημο λογαριασμό της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας στο Twitter, συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι όσοι έχουν ονόματα που αρχίζουν από… όλα τα γράμματα της αλφαβήτου θα πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα. 

Παρά΄το γεγονός ότι η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην 60η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ μετρά πάνω από 300 φορείς και κανέναν θάνατο, επιλέγει να προβεί γρήγορα σε αυστηρά μέτρα. 

Θα μπορούσε να ερμηνευτεί ακόμη και ως τρολάρισμα η ανάρτηση της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας στο Twitter. Στη λεζάντα για όσους, μάλιστα, δεν κατάλαβαν τι θέλει να πει ο… ποιητής αναγράφεται το εξής: «Για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις»

Δημοφιλέστερα

To Top