Ελλάδα

Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Νοσούν 70 γιατροί και νοσηλευτές, σε καραντίνα 400

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ νοσούν 70 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία ενώ βρίσκονται σε καραντίνα 400 άτομα

Την πολύ σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που νοσεί από τον κορωνοϊό, αλλά και τις σοβαρές ελλέιψεις που καταγράφονται σε ιατρικό υλικό επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει ότι οι άδειες των γιατρών και νοσηλευτών που ανακλήθηκαν έχουν επιπτώσεις αφού ολοένα και περισσότερα άτομα νοσούν από τον φονικό ιό δημιουργώντας τεράστια κενά στα νοσοκομεία.

«Με τις αποφάσεις που λαμβάνονται θα ξεμείνουμε από Στράτο πριν τη τελική μάχη του πολέμου. Χρειάζεται άμεσα να αναθεωρηθεί η αποφαση για τις άδειες, που όλοι νοσηλευτές, γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό είμαστε στα νοσοκομεία τώρα και δεν έχουμε εφεδρείες. Συνεχίζουν να βγαίνουν εκτός λειτουργίας ολόκληρα τμήματα όταν νοσεί ένας συνάδελφος» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος και αποκαλύπτει:

«Στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας βρέθηκε συνάδελφος να νοσεί στο ακτινοθεραπευτικό σήμερα και όλο το τμήμα βγήκε σε καραντίνα, και μιλάμε για συνολικά 20 συνάδελφοι. Αύριο θα πρέπει να βρεθεί λύση να κάνουν το σχήμα ακτινοθεραπείας οι καρκινοπαθείς. Εάν δεν κάνουν αύριο την θεραπεία χάνουν τη συνέχεια και το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Το Νοσοκομειο Καστοριάς εξελίσσεται σε υγειονομική βόμβα. Είναι μεγάλο κρίμα για τους συναδελφους και τις οικογένειές τους. Με την επιμονη της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματειου πήραν δείγματα από τους συναδέλφους».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν να νοσούν 3 άτομα στο ακτινολογικό, στον αξονικό τομογράφο και στον αγγειογράφο. Στο νοσοκομείο στην Πρέβεζα 13 άτομα προσωπικού είναι σε καραντίνα. Στο Νοσοκομείο Καστοριάς νοσούν 10 άτομα, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων 1 στην Καλαμάτα 2, στον Πύργο 1 στο νοσοκομείο Αμαλιάδος 1 στην Πρέβεζα 1 στο Ρίο 3 στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου 1, στο ΚΑΤ 1, στο ΕΚΑΒ 1 στο νοσοκομείο Αγίας Όλγας 3, στο Γενημματάς 13, στο Ελπίς 2 στον Άγιο Σάββα 7 στο Λαϊκό 4 στο Αλεξάνδρας 4 στο Ιπποκράτειο 3 στο Νίμιτς 2 στο Αττικό 2 στο Δρομοκαϊτειο 4.

Συνολικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νοσούν 70 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ενώ βρίσκονται σε καραντίνα 400 άτομα.

«Σήμερα αναμένονται αποτελέσματα και σε νέα δείγματα που έχουν ληφθεί από συναδέλφους. Τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκέστατα. Με μάσκες απλές και τις χειρουργικές στολές καλούμαστε να πάμε στους ασθενείς με κορωνοϊό. Δίνουν σε νοσοκομεία αναφοράς στα τμήματα μια μάσκα απλή την ημέρα. Τι να προστατέψει. Οι μάσκες υψηλής προστασίας είναι είδος πολυτελείας στα νοσοκομεία» επισημαινει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος

Δημοφιλέστερα

To Top