Ελλάδα

Κορωνοϊός στην Κύπρο: Σε καραντίνα όσοι ταξιδεύουν από την Ελλάδα

Κορωνοϊός στην Κύπρο: Τι προβλέπουν οι αναθεωρημένες οδηγίες για τους ταξιδιώτες του κυπριακού υπουργείου Υγείας – Σε ποια κατηγορία χωρών υπάγεται η Ελλάδα και ποιοι κανόνες ισχύουν για αυτή

Το Κυπριακό υπουργείο Υγείας αναθεώρησε τις οδηγίες για τους ταξιδιώτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες και κατηγοριοποιεί τις χώρες προέλευσής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην «Κατηγορία 1: Υποχρεωτικός περιορισμός υπό ιατρική παρακολούθηση (καραντίνα) στην οικία αν υπάρχει δυνατότητα ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας», βρίσκονται η Επαρχία Hubei της Κίνας, η Ιταλία, το Ιράν και η Δημοκρατία της Κορέας.

Στην «Κατηγορία 2: Υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός στην οικία τους ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας για 14 μέρες υπό τηλεφωνική παρακολούθηση. Αποφυγή στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων στο 1420», βρίσκονται οι υπόλοιπες επαρχίες Κίνας (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei), η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην «Κατηγορία 3: Αυτοπαρακολούθηση και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων επικοινωνία με το τηλ. κέντρο 1420. Τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, περιορισμός μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες», βρίσκονται οι χώρες Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία, Βέλγιο και Σιγκαπούρη.

Όλοι οι επιβάτες από τις κατηγορίες 1 και 2 θα οδηγούνται προς το ιατρείο του αεροδρομίου, ενώ σε ό,τι αφορά τα λιμάνια θα περιορίζονται στην καμπίνα τους.

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός – Κύπρος: Ακυρώνει ταξίδι στην Αυστρία ο Νίκος Αναστασιάδης

Κορωνοϊός, Κύπρος: Κλειστό το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω του κρούσματος στον διευθυντή κλινικής

Κορωνοϊός – Κύπρος: Γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο ένας εκ των δύο ασθενών

 

Δημοφιλέστερα

To Top