Διεθνή

Κορωνοϊός στο Ιράν: 157 νέοι θάνατοι και 2.389 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

29.406 συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού και 2.234 οι θάνατοι – Οι αρχές του Ιράν απαγόρευσαν τις μετακινήσεις των πολιτών εκτός των περιοχών στις οποίες διαμένουν καθώς φοβούνται νεό κύμα μολύνσεων

Το Ιράν κατέγραψε 157 νέους θανάτους της επιδημίας του κορωνοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο και 2.389 νέα κρούσματα της επιδημίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 2.234 και των κρουσμάτων σε 29.406, ενώ οι ιαθέντες ανέρχονται σε 10.457, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος αναγνωρίζοντας ότι η εξάπλωση της νόσου όλο και μεγαλώνει.

Οι ιρανικές αρχές απαγόρευσαν από σήμερα τις μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων ενώ νέα σειρά μέτρων ανακοινώθηκε χθες για τον έλεγχο της επιδημίας σε μία από τις πλέον πληγείσες από τον ιό χώρες.

Μέχρι σήμερα, η ιρανική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να επιβάλει περιοριστικά μέτρα ή καραντίνα με το επιχείρημα ότι αυτό θα απειλούσε με ολοκληρωτική καταστροφή την αποσταθεροποιημένη από τις αμερικανικές κυρώσεις ιρανική οικονομία.

Η είδηση για την απαγόρευση των μετακινήσεων μεταξύ πόλεων έρχεται εν μέσω των σχολικών διακοπών για το νέο ιρανικό έτος, την ώρα που εκατομμύρια κάτοικοι έχουν ταξιδέψει εκτός της επαρχίας τους. Αυτοί καλούνται να επιστρέψουν πολύ γρήγορα στα σπίτια τους. Ολες οι συναθροίσεις, επίσημες ή μη, απαγορεύονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Θετική και η μητέρα του βρέφους από τη Φθιώτιδα

Κορωνοϊός στη Γαλλία: «Πόλεμος» Μακρόν – Ντιντιέ Ραούλ για την χλωροκίνη

Κορωνοϊός – Αίγυπτος: Απολυμάνθηκε η περιοχή με τις Πυραμίδες

Δημοφιλέστερα

To Top