Ελλάδα

Κορωνοϊός – Βρετανία: Το μήνυμα του Τζόνσον στον πρίγκιπα Κάρολο

Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ευχήθηκε στον πρίγκιπα Κάρολο ταχεία ανάρρωση, αφότου έγινε γνωστό ότι ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου προσβλήθηκε από κορωνοϊό.

«Ο πρωθυπουργός εύχεται στον πρίγκιπα ταχεία ανάρρωση» ανέφερε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Σύμφωνα με το βρετανικό παλάτι, ο Κάρολος έχει εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα της νόσου.

Άγνωστο παραμένει, για την ώρα, από πού κόλλησε τον ιό ο πρίγκιπας Κάρολος με την ανακοίνωση να κάνει μια γενική αναφορά στον μεγάλο αριθμό επαφών που είχε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του δημόσιου ρόλου του. Βρετανικά μέσα επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα ο πρίγικιπας Κάρολος απέφευγε τις χειραψίες και χρησιμοποιούσε τον χαιρετισμό «namaste».

Όπως επισημαίνει η Daily Mail η ανακοίνωση για την νόσηση του Καρόλου από κορωνοϊό ήρθε δύο εβδομάδες αφού συνάντησε τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος έχει επίσης διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Η συνάντηση είχε γίνει στις 10 Μαρτίου στο Λονδίνο, 24 ώρες μετά την τελευταία φορά που είχε θεαθεί δημοσίως ο Κάρολος με την μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας εργαζόμενος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ προβλήθηκε με κορωνοϊό.

Το περιστατικό συνέβη ενώ η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν ακόμα στο παλάτι, αν και δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του εργαζόμενου, ούτε έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για άτομο με το οποίο συνεργαζόταν στενά η βασίλισσα.

Δημοφιλέστερα

To Top