Οικονομία

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση ως προς τις συναλλαγές αγορών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών

Μέχρι τις 24 Απριλίου η αποστολή των στοιχείων στην ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές αγορών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών

Μέχρι και τις 24 Απριλίου έχουν περιθώριο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να αποστείλουν στη φορολογική διοίκηση της ΑΑΔΕ τα στοιχεία για τις συναλλαγές αγορών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών το 2019.

Σε εγκύκλιο του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρεται πως «ειδικά για τις συναλλαγές του φορολογικού έτους 2019, οι Πάροχοι υποχρεούνται επιπλέον να αποστείλουν άπαξ, τα στοιχεία των συναλλαγών για το έτος 2019, συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ., μέχρι την 24η Απριλίου 2020. Στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές με επαγγελματικούς λογαριασμούς οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2020».

Για τις συναλλαγές του φορολογικού έτους 2020 και επόμενα, η εγκύκλιος αναφέρει πως «οι Πάροχοι υποχρεούνται επιπλέον να αποστέλλουν άπαξ, συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ., τα στοιχεία των συναλλαγών για το εκάστοτε προηγούμενο ημερολογιακό έτος, μέχρι τις 5 Μαρτίου εκάστου έτους. Στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές με επαγγελματικούς λογαριασμούς οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου εκάστου έτους».

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 4,4% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 ;

Επίδομα 400 ευρώ – ΟΑΕΔ: Με κωδικούς Taxisnet στο gov.gr το IBAN – Διαβάστε αναλυτικά

Γιώργος Βογιατζής στον Δημήτρη Δανίκα: Τρία βιβλία για τη ζωή μου θα έγραφε ο Ηλίας Καζάν

Δημοφιλέστερα

To Top