Διεθνή

Ιράν: Η Τεχεράνη εκτόξευσε με επιτυχία τον πρώτο της στρατιωτικό δορυφόρο

Εάν η σημερινή επιτυχής εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου από το Ιράν επιβεβαιωθεί, θα προσθέσει άλλο ένα μέτωπο στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ

Στα ύψη αναμένεται να ανέβει η αντιπαράθεση του Ιράν με τις ΗΠΑ έπειτα από τους ισχυρισμούς της Τεχεράνης ότι εκτόξευσε επιτυχώς σήμερα τον πρώτο της στρατιωτικό δορυφόρο.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ο δορυφόρος, ονόματι Nur («Φως»), τέθηκε σε τροχιά σε ύψος 425 χιλιομέτρων.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι η εκτόξευση έγινε σε ερημική τοποθεσία του κεντρικού Ιράν και χαρακτηρίστηκε από «μεγάλη επιτυχία».

Στιγμιότυπα που μεταδόθηκαν από την κρατική ιρανική τηλεόραση έδειξαν την εκτόξευση, συνοδευόμενη από υπότιτλους με στίχους από το Κοράνι.


22587714
Το Ιράν έχει προσπαθήσει πολλές φορές τον περασμένο χρόνο να εκτοξεύσει στρατιωτικό δορυφόρο, ανεπιτυχώς όμως. Εάν η σημερινή επιτυχία επιβεβαιωθεί, θα προσθέσει άλλο ένα μέτωπο στην αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικοί δορυφόροι εμπίπτουν στην απαγόρευση που θέτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για τις πυρηνικές δυνατότητες της Τεχεράνης.

Το Ιράν, από την πλευρά του, αρνείται ότι παραβιάζει το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών και υποστηρίζει ότι το διαστημικό του πρόγραμμα είναι ειρηνικό και δεν έχει καμία σχέση με πυρηνικά όπλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Ιαπωνία – Οκτώ κρούσματα σε ίδρυμα φροντίδας βρεφών και νηπίων 

Γερμανίδα το θύμα του Έλληνα μαστροπού – Της «πούλησε» έρωτα, την έφερε στην Ελλάδα και την εξέδιδε 

Κορωνοϊός: Ο βασικός παράγοντας κινδύνου για σοβαρή COVID-19 λοίμωξη

Δημοφιλέστερα

To Top