Διεθνή

Κορωνοϊός – Μεξικό: Οκτώ νεκροί και 163 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Έκκληση του υπουργού Εξωτερικών προς τους Μεξικανούς που διαμένουν στις ΗΠΑ, να μην επισκέπτονται τους συγγενείς τους στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι κατέγραψε οκτώ νέους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τα 37, από 29 την προηγουμένη. Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 163, στα 1.378, από 1.215 την Τρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ απηύθυνε από την πλευρά του έκκληση στους Μεξικανούς που ζουν στις ΗΠΑ να περιορίσουν τις επισκέψεις σε συγγενείς τους στην πατρίδα τους για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας, που συνεχίζεται με ραγδαίο ρυθμό στην επικράτεια του βόρειου γείτονα της χώρας του.

«Ευχαριστούμε Κίνα» με τρία θαυμαστικά

Παράλληλα, ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησης του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ σε δύο κινεζικές ανθρωπιστικές οργανώσεις επειδή προσέφεραν στο Μεξικό μέσα για την προστασία του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στον αγώνα εναντίον της πανδημίας.

Το Ινστιτούτο Τζακ Μα και το Ινστιτούτο Αλιμπάμπα δώρισαν 100.000 μάσκες, 50.000 σετ εξετάσεων για να επαληθεύεται εάν κάποιος έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό και πέντε μηχανήματα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στο Μεξικό, υλικό που έφθασε στη χώρα της κεντρικής Αμερικής τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σύμφωνα με το κέντρο κινεζικού πολιτισμού στο Μεξικό.

Ο Τζακ Μα είναι ο ιδρυτής του διαδικτυακού πολυκαταστήματος Αλιμπάμπα.

«Ευχαριστούμε Κίνα!!!» ήταν η αντίδραση του Εμπράρδ με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία είχε προσθέσει σύνδεσμο υπερκειμένου σε δημοσίευμα για τη δωρεά.

Η Κίνα βοηθά το Μεξικό να αποκτήσει 300 μηχανήματα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, δήλωνε τον Φεβρουάριο ο μεξικανός ΥΠΕΞ. «Η συμπεριφορά της Κίνας έναντι του Μεξικού είναι αξιέπαινη» σε ό,τι αφορά την παγκόσμια πανδημία, διαβεβαίωνε ο Εμπράρδ, «μοιράστηκε μαζί μας τις πληροφορίες της και τα ευρήματά της».

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Μεξικό τονίζουν πως εάν η πανδημία εξαπλωθεί στη χώρα με τον τρόπο που συνέβη αυτό στην Ευρώπη, τα νοσοκομεία της χώρας απλά δεν θα είναι σε θέση να την αντιμετωπίσουν.

Η Κίνα, όπου ξέσπασε η πανδημία τον Δεκέμβριο, προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή της στη Λατινική Αμερική ασκώντας τη λεγόμενη «διπλωματία της μάσκας», δωρίζοντας προστατευτικό και άλλο εξοπλισμό, την ώρα που οι ΗΠΑ δυσκολεύονται να συγκρατήσουν την εξάπλωση της πανδημίας στο δικό τους έδαφος.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Παναμάς: Δύο νεκροί και 136 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός – Βραζιλία: 240 νεκροί και σχεδόν 6.900 κρούσματα

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει με λιγότερες πτήσεις να «κόψει τα φτερά» της πανδημίας

Δημοφιλέστερα

To Top