Διεθνή

Κορωνοϊός στην Ισπανία: 683 νέοι θάνατοι και 5.756 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

«Βρισκόμαστε κοντά στην αρχή της υποχώρησης της επιδημίας» λέει ο Πέδρο Σάντσεθ

Ο αριθμός των νεκρών της επιδημίας του κορωνοϊού του τελευταίου 24ώρου μειώθηκε στην Ισπανία, έπειτα από διαδοχική αύξηση τις προηγούμενες δύο ημέρες, καθώς καταγράφηκαν 683 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας διαμορφώνεται στους 15.238.

Τα κρούσματα της επιδημίας αυξήθηκαν κατά 5.756, στα 152.446.

«Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχον… Αυτός ο πόλεμος κατά του ιού θα εξελιχθεί σε ολοκληρωτική νίκη», είχε δηλώσει νωρίτερα μπροστά στα σχεδόν κενά, λόγω των μέτρων προστασίας, έδρανα του ισπανικού κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Οι περί τους 300 παρόντες βουλευτές κλήθηκαν για να ψηφίσουν την παράταση για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 26 Απριλίου, των μέτρων του lockdown.

Η Ισπανία βρίσκεται κοντά στην έναρξη της υποχώρησης της επιδημίας, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος επιδιώκει να ενώσει τις κατακερματισμένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας του πίσω από ένα κοινό πρόγραμμα οικονομικής ανοικοδόμησης.

«Προτείνω ένα μεγάλο σύμφωνο για την οικονομική και κοινωνική ανοικοδόμηση της Ισπανίας, με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να βάλουν πλάτη» είπε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ελάχιστοι οι θάνατοι στους κάτω των 65 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα, λέει Έλληνας καθηγητής

Κορωνοϊός – Σαριλουμάμπη: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές για την υποσχόμενη θεραπεία κατά του ιού

Κορωνοϊός: Μέσα στη μεγαλύτερη ΜΕΘ της Ισπανίας – «Ούτε στον πόλεμο, ούτε εδώ υπάρχουν ωράρια»

Δημοφιλέστερα

To Top