Διεθνή

Κορωνοϊός: To iOS 13.5 βοηθά τους χρήστες iPhone που φορούν μάσκα να τα ξεκλειδώνουν ευκολότερα

Η νέα διαδικασία, που παρουσιάζεται στο iOS 13.5, συνδέεται με τις αλλάγές στο Face ID, ώστε αυτό να μπορεί να αναγνωρίσει τους χρήστες ακόμη και αν φορούν μάσκα

Στα δεδομένα του κορωνοϊού προσαρμόζεται και το iOS 13.5 των iPhone. Αναβαθμισμένο χαρακτηριστικό είναι σχεδιασμένο να διευκολύνει τους χρήστες iPhone να ξεκλειδώνουν τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ φορούν μάσκα.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter, η νέα διαδικασία, που παρουσιάζεται στο iOS 13.5, συνδέεται με το Face ID. Με την αναβάθμιση θα μπορεί να αναγνωρίσει τους χρήστες ακόμη και αν φορούν μάσκα.

Μέχρι σήμερα κάποια αξεσουάρ όπως για παράδειγμα τα γυαλιά ηλίου μπορούν να κάνουν το Face ID να μην ξεκλειδώνε τη συσκευή, αφού δεν μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο πλήρως.

Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που φορά κανείς προστατευτική μάσκα η οποία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου.

Με τη νέα ρύθμιση, θα εμφανιστεί ειδοποίηση για να τοποθετηθεί το PIN του passcode και έτσι να αποκτηθεί η πρόσβαση στο iphone. Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται πλέον να γίνουν «tap» και κυλίσεις στην οθόνη.Δημοφιλέστερα

To Top