Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια πτώση στο άνοιγμα

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 605 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,34% – Κέρδη στις τράπεζες μετά το waiver

Με πτώση 0,68% κινείται η Αθήνα μετά το ανοδικό διήμερο το ναυάγιο αποφάσεων στο Eurogroup, και τις θετικές αποφάσεις για τις ελληνικές τράπεζες.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 605 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,34% έχοντας μια θετική εικόνα στις τράπεζες καθώς είναι ευνοϊκή η απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα. Ο τζίρος ανέρχεται σε 6,8 εκατ. ευρώ.

Tα όσα συζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Eurogroup είναι προφανώς κατώτερα των περιστάσεων απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters, τα ευρω- ομόλογα ή οποιαδήποτε άλλη αμοιβαιοποίηση του χρέους δεν γίνεται δεκτή απο Γερμανία και Ολλανδία. Η Ευρώπη θα δώσει πιστωτικές γραμμές απο τον Esm, έως το 2% του ΑΕΠ, αλλά πιθανότατα θα υπάρχουν όροι, μ ότι σημαίνει αυτό. Η δεύτερη απόφαση είναι ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Επενδύσεων ΕΙΒ θα δώσει εγγυήσεις έως 25 δις. ευρώ και ο δανεισμός θα μπορεί να φθάσει τα 200 δισ. ευρώ. Η τρίτη απόφαση θα είναι να συγκεντρωθούν 100 δισ. ευρώ, με εγγυήσεις απο όλα τα κράτη μέλη. Συνεπώς, τα κεφάλαια απο την Ευρώπη θα έχουν κόστος – άσχετα αν οι βόρειοι υποστηρίζουν ότι, για τα ομόλογα απο τον ESm θα αγοράζονται απο την ΕΚΤ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει επ άπειρον και τα κράτη – μέλη θα καλέσουν τους φορολογούμενους να πληρώσουν Τέλος, η Ευρώπη θα προχωρήσει σε δημιουργία ενός fund, με κεφάλαια ύψους 20 δις. ευρω. για να χρηματοδοτήσει τα συστήματα υγείας.

Μεικτή εικόνα στις τράπεζες

Με1,27 % η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,27 ευρώ. Κέρδη 2,25% για την Alpha bank στα 0,706 ευρώ. Κέρδη 1,6% στην Τράπεζα Πειραιώς στα 1,335 ευρώ. Κέρδη 1,95% για την Eurobank στα 0,384 ευρώ. Με άνοδο 1,53% η Eurobank στα 0,386 ευρώ. Πτώση 1,39% για τον ΟΠΑΠ στα 7,09 ευρώ. Με οριακή πτώση ο ΟΤΕ στα 11,89 ευρώ. Πτώση 2% ο Μυτιληναίος στα 6,43 ευρώ. Με πτώση 0,90% η Γεκ- Τέρνα στα 5,50 ευρώ. Κέρδη 2,13% ο Σαράντης στα 7,66 ευρώ. Με άνοδο 1,5% η Ελλάκτωρ στα 0,6395 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι σαν να παίζεις σε ταινία τρόμου», λέει Έλληνας που ζει στη Νέα Υόρκη

Πώς η Ελλάδα «ισοπέδωσε» την επιδημική καμπύλη του κορωνοϊού

Guardian: Η Τουρκία παρουσιάζει τον ταχύτερα αυξανόμενο ρυθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στον κόσμο

Δημοφιλέστερα

To Top