Πολιτική

Ακάρ: Το… βιολί της η Άγκυρα – «Σοβαρή πρόκληση οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο»

«Παρά τις προσπάθειές μας, την υπομονή και την πρόθεση μας για καλή γειτονία, δεν μπορώ να εξηγήσω τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις από την τουρκική πλευρά, καθώς ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια ομιλίας τους κατά την παρουσία του στη φρεγάτα «Μπαρμπαρός», σε τουρκική ναυτική βάση, έκανε λόγο για «παρενοχλήσεις στο Αιγαίο» τις τελευταίες ημέρες, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή πρόκληση», προσθέτοντας πως δεν μπορεί «να τις εξηγήσει».

«Παρά τις προσπάθειές μας, την υπομονή και την πρόθεση μας για καλή γειτονία, δεν μπορώ να εξηγήσω τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες. Αποτελούν πολύ σοβαρή πρόκληση και δεν τους προσφέρουν τίποτε. Καταβάλλουμε προσπάθειες για επίλυση των ζητημάτων στο πλαίσιο διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε πως «στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου το οποίο αγνοεί την Τουρκία», προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά και τα δικαιώματά μας και αυτό δεν συνιστά απειλή».

Ειδήσεις σήμερα: 

Απειλεί ο Τσαβούσογλου: «Θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα»

Δένδιας για Έβρο: «Να μη γίνουν παιχνίδι μικροκομματικών συμφερόντων τα εθνικά ζητήματα»

Έβρος: Τι συμβαίνει στα σύνορα – Προκαλούν οι Τούρκοι

Δημοφιλέστερα

To Top