Ελλάδα

«Ελλάδα 2021»: Ημέρες Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Στην ανοικτή πρόσκληση της Επιτροπής ανταποκρίθηκε πλήθος ανθρώπων 

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου (12:00-18:00) πραγματοποιήθηκε η 1η εθελοντική δράση αιμοδοσίας που διοργανώθηκε από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, Βασ. Σοφίας 22.

Στην ανοικτή πρόσκληση της Επιτροπής ανταποκρίθηκε πλήθος ανθρώπων και στην αιμοδοσία, τελικά συμμετείχαν 176 εθελοντές, βάσει του ορίου που έθεσε το Ε.ΚΕ.Α. Η διαδικασία έγινε με προκαθορισμένα ραντεβού, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα επιβεβλημένα μέτρα ασφάλειας, στους συμμετέχοντες διατέθηκαν γάντια και μάσκες, ενώ σε όλο το χώρο υπήρχαν αντισηπτικά για ευρεία χρήση.

Τους εθελοντές αιμοδότες συνεχάρη η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, επισημαίνοντας την αξία της προσφοράς τους για το σύνολο της κοινωνίας. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ευχαρίστησε την κα Αγγελοπούλου για αυτή την πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη τόνισε; «Εμείς οι Έλληνες, έχουμε δείξει σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, πως μπορούμε να τις διαχειριζόμαστε και με θριάμβους και με νίκες και με αντοχές. Για άλλη μια φορά αυτή την περίοδο, βλέπω όλο τον κόσμο να δίνει ο καθένας ό,τι μπορεί. Έχω μόνο να πω ότι είμαι ευγνώμων και εγώ προσωπικά και όλοι από την Επιτροπή για όλους τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους εθελοντές που το οργάνωσαν και τους ανθρώπους που δίνουν αίμα. Αυτοί δίνουν σε όλους τη βεβαιότητα ότι όποια δυσκολία και να έρθει μπορούμε να την ξεπεράσουμε. Γιατί είμαστε Έλληνες και γιατί αγαπάμε ο ένας τον άλλον».

Ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α κ. Κατσίβελας δήλωσε: «είδαμε από την αρχή την μεγάλη ανάγκη για αίμα καθώς και την φοβία του κόσμου, όμως τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κοινωνία ήταν πολύ θετικά και καταφέραμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα. Είναι σημαντικό αυτή η κοινωνική ευαισθησία να γίνει ένα μόνιμο κεφάλαιο».

Η διοργάνωση της αιμοδοσίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική βοήθεια όσων συνέβαλλαν στη διεξαγωγή της.

Δημοφιλέστερα

To Top