Ελλάδα

Εμπορικά κέντρα: Διστακτικός ο κόσμος στο άνοιγμα – Αυστηρή η τήρηση των μέτρων

Με αντισηπτικά υποδέχονται οι υπάλληλοι τους πελάτες στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας – Πώς εξελίσσεται η κίνηση στο άνοιγμά τους

Μετά από δυο μήνες καραντίνας σειρά παίρνουν σήμερα και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα τα οποία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους πελάτες τους. Το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων ήταν από τα πρώτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αφού εκεί συγχρωτίζονται χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

Η κίνηση στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας είναι περιορισμένη, τις πρώτες ώρες της λειτουργίας, με τον κόσμο να παρουσιάζεται διστακτικός. Ωστόσο, στην είσοδο, καθώς και σε άλλα σημεία των εμπορικών υπάρχουν αντισηπτικά, οι υπάλληλοι φορούν μάσκες, ενώ οι τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ υπαλλήλων και πελατών.  


Golden Hall

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες οι καταστηματάρχες των εμπορικών είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου μετά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ώστε να έχουν έτοιμες τις επιχειρήσεις τους για το κοινό.


Golden Hall

Σε ότι αφορά τα μέτρα, αυτά είναι συγκεκριμένα και είναι τα ακόλουθα:

– Η απόσταση πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και να τηρείται η υγιεινή των χεριών.

– Προσέλευση ενός ατόμου ανά 20τμ


golden-hall-maskes-koronoios__2_

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και προσωπικό σε κλειστούς χώρους

– Σύσταση για χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους


golden-hall-maskes-koronoios__1_


golden-hall-maskes-koronoios__3_

– Χρήση αντισηπτικών σε όλους τους χώρους

– Μόνο take away από καταστήματα καφέ – εστιατορίων


golden-hall-maskes-koronoios__4_


golden-hall-maskes-koronoios__5_

Στην περίπτωση που υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας. Αν η χρήση των ανελκυστήρων είναι απαραίτητη τότε η πληρότητα πρέπει να είναι 40% σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο.Δημοφιλέστερα

To Top