Διεθνή

ΗΠΑ: Κύμα οργισμένων διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη – Διαμαρτύρονται για την υψηλή ανεργία

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στη Νέα Υόρκη για να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης 

Οργή…η λέξη που υιοθετούν τα περισσότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ. το κύμα διαμαρτυρίας που έχει ξεσηκωθεί μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, ενισχύεται ολοένα και περισσότερο. Επί τέσσερα συνεχόμενα βράδια οι ΗΠΑ «φλέγονται», με το έκρυθμο σκηνικό να μην κάνει εξαιρέσεις.

Ένα στοιχείο που έχει αξία να μελετηθεί είναι οι αιτίες πίσω από τις διαδηλώσεις. Ο κόσμος δεν έχει ξεσηκωθεί μόνο για τα δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ, αλλά και για τη συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει η οικονομία μετά την τεράστια υγειονομική κρίση, το επίκεντρο της οποία είναι οι ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του Twitter, η αγανάκτηση των πολιτών ήταν φανερή στη Νέα Υόρκη, όπου μετά τα μεσάνυχτα, παρατηρήθηκε ογκώδης συγκέντρωση.

Κάτοικος της Νέας Υόρκης, απαθανάτισε μέσα από το κίνητο τη στιγμή όπου μαύροι και άσπροι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την ανησυχητικά υψηλή ανεργία, καθώς εξαιτίας του lockdown μεγάλος αριθμός κέντρων εστίασης έβαλε λουκέτο, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με έρευνες η πλειονότητα του κόσμου εμφανίζεται να αποδικαμάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ την πανδημία, με πολλούς να τον εγκαλούν για ολιγωρία ώς προς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Δημοφιλέστερα

To Top