Ελλάδα

Καββαθάς (Θέμα 104,6): Επιχειρήσεις εστίασης δεν θα ανοίξουν -Yπερβολική η απαγόρευση αλκοόλ

 «Οι εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές στην εξάμηνη λειτουργία τους θα έχουν χάσει 3 μήνες», ανέφερε ο  πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ 

Θετικά αποτιμά την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης μετά από δύο μήνες και με «τεράστια προβλήματα συσσωρευμένα» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στον «Θέμα 104,6».

Μιλώντας στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Γιάννη Μακρυγιάννη, ο κ. Καββαθάς εξήγησε ότι «βελτιώθηκε πάρα πολύ αισθητά» με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση και το πλαίσιο επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης, καθώς το μοντέλο που είχε προταθεί δεν ήταν βιώσιμο. «Νομίζω ότι βελτίωσε την κατάσταση. Έχουμε πλησιάσει το 80% της χωρητικότητας των επιχειρήσεων μας», τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, μετά και τη δυνατότητα λειτουργίας και των εσωτερικών χώρων υπό προϋποθέσεις.

Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για την ομαλή επαναλειτουργία του κλάδου είναι η υιοθέτηση άμεσων μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης σημείωσε ο κ. Καββαθάς, εστιάζοντας στην μείωση του ΦΠΑ στο 6% ειδικά για τον καφέ, την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους, καθώς ο κλάδος αριθμεί 300.000 εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, «σε μια επαναλειτουργία αντιλαμβάνεται κάποιος ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν απώλειες» απάντησε ο κ. Καββαθάς αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν όλες οι επιχειρήσεις στην φάση της κανονικότητας. Ειδικότερα, «οι εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές στην εξάμηνη λειτουργία τους θα έχουν χάσει 3 μήνες» περιέγραψε ο ίδιος.

Απαντώντας αναφορικά με την λειτουργία των οργανωμένων ακτών, «νομίζω ότι είναι υπερβολικό», σχολίασε ο κ. Καββαθάς το μέτρο της απαγόρευσης αλκοόλ στις πλαζ, «αφού μπορώ να πάω στο περίπτερο ή τη διπλανή κάβα και να πάρω σκληρό ποτό», τόνισε ο ίδιος. «Είναι θέμα καθαρά ατομικής ευθύνης. Η απαγόρευση δεν είναι πανάκεια», κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκοτεινή ιστορία στον Κάβο: Πώς αποφυλακίστηκε το τέρας της Κέρκυρας 43 χρόνια νωρίτερα;

Σαρωτικό το τρίτο «κύμα» της κανονικότητας – Τι αλλάζει σε σχολεία, μετακινήσεις και εμπορικά κέντρα

Κορωνοϊός: Επιστροφή σε πρόβες και γυρίσματα με χλωρίνη, ξύδι και ερωτικές σκηνές εξ αποστάσεως

Δημοφιλέστερα

To Top