Ελλάδα

ΚΕΔΕ: Τα δημοτικά ανοίγουν τη Δευτέρα με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου διαβεβαίωσε ότι η επιστροφή των μικρών μαθητών στα θρανία θα γίνει με ασφάλεια – Πρόσθετα κονδύλια για δαπάνες και υγειονομικό υλικό στις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων

Βέβαιος ότι η επιστροφή των μαθητών και των δασκάλων στα δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα 1η Ιουνίου θα γίνει με ασφάλεια εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και με τη συμμετοχή των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ).

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας θα διασφαλίσουν την υγιεινή σε όλους τους χώρους των σχολείων. Ήδη, στις Σχολικές Επιτροπές των δήμων έχει δοθεί υγειονομικό υλικό και πρόσθετα κονδύλια για τις επιπλέον δαπάνες. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, διαβεβαίωσε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ότι οι δήμοι θα διασφαλίσουν την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, όπως έπραξαν και το προηγούμενο διάστημα με τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, με το πέρας της τηλεδιάσκεψης, τονίζεται ότι «προτεραιότητα όλων είναι η τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με την ενεργό συμβολή του προσωπικού καθαριότητας των δήμων, που θα κληθεί να αναλάβει το κύριο βάρος της προσπάθειας αυτής».

Ακόμη επισημαίνει, ότι με πρωτοβουλία της εκδόθηκαν οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που προβλέπουν την πρόσθετη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, δεδομένων των αυξημένων αναγκών καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, η οποία θα λειτουργεί με αυξημένο αριθμό αιθουσών διδασκαλίας.

«Οι μικροί μας φίλοι και οι δάσκαλοί τους, θα επιστρέψουν στα θρανία με ασφάλεια, ενώ σημαντικό ρόλο θα κληθούν να διαδραματίσουν οι εργαζόμενοί μας στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την υγιεινή σε όλους τους χώρους των σχολείων», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία

«Απαιτούνται περισσότερα δεδομένα για τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης» λέει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Σκληραίνει η κόντρα Τραμπ – Twitter: Προκατειλημμένο το μέσο, λειτουργεί σαν εκδότης

Δημοφιλέστερα

To Top