Διεθνή

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Έκλεισαν τα σύνορα για όσους ταξιδεύουν από τη Βραζιλία

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, η Βραζιλία κατέγραψε 965 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, έναντι 951 που κατέγραψαν στις ΗΠΑ – Εξαίρεση για τους Αμερικανούς πολίτες

Την πρώτη ημέρα που η Βραζιλία κατέγραψε αριθμό νεκρών από την πανδημία Cocid-19 μεγαλύτερο από εκείνο των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον έσπευσε να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα σε όσους ταξιδεύουν από τη χώρα του καφέ και της σάμπας, με εξαίρεση τους Αμερικανούς πολίτες.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε την ανακοίνωση αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα στοιχεία. Η απόφαση, ωστόσο, είχε παρθεί από καιρό, με τον Ντόναλντ Τραμπ να προβαίνει κατ' επανάληψη σε σχετικές δηλώσεις, λέγοντας μάλιστα πως «τους βοηθάμε, αλλά δεν θέλουμε να έρχονται και να μας μολύνουν».

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, η Βραζιλία κατέγραψε 965 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, έναντι 951 που κατέγραψαν στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου, ωστόσο, είναι πάντα μειωμένα σε σχέση με των υπολοίπων ημερών, καθώς οι καταγραφές δεν γίνονται με τον ίδιο ρυθμό.

Ειδήσεις σήμερα

New York Times: Ποιοι εμπνεύστηκαν το κυριακάτικο εξώφυλλο που συγκλόνισε

Hertz: Από τα ενοικιαζόμενα κάρα του 1915 στη γιγάντωση και από εκεί στην χρεοκοπία

Κορωνοϊός – Αυστρία: Η μετάδοση γίνεται κυρίως μέσω της οικογένειας

Δημοφιλέστερα

To Top