Διεθνή

Κορωνοϊός – Ρωσία: Λιγότερα από 9.000 κρούσματα για πρώτη φορά μετά την πρωτομαγιά

«Η κατάσταση σταθεροποιείται σε όλη τη χώρα» επισήμανε υγειονομική υπηρεσία της Ρωσίας

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε λιγότερα από 9.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε διάστημα 24 ωρών για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου, με τις αρχές να εκτιμούν ότι η κατάσταση της επιδημίας στη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως σταθεροποιείται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 8.926 νέα κρούσματα της covid-19 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανεβάζοντας σε 290.678 τον συνολικό αριθμό τους, ενώ οι νεκροί είναι 2.722. Πρόκειται για τον μικρότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων από την 1η Μαΐου.

Η ρωσική υγειονομική υπηρεσία Rospotrebnadzor ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι «η κατάσταση σταθεροποιείται σε όλη τη χώρα», όπου την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η χαλάρωση του lockdown έπειτα από ενάμιση μήνα αυστηρών περιορισμών.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν εκτίμησε σήμερα ότι η χώρα κατάφερε «να περιορίσει την αύξηση» των νέων κρουσμάτων, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την κατάσταση «περίπλοκη».

«Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα παραμένει περίπλοκη, όμως παρόλα αυτά μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι καταφέραμε να περιορίσουμε την αύξηση της νοσηρότητας», σχολίασε στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση ο Μισούστιν, ο οποίος είχε προσβληθεί από την covid-19.

Δημοφιλέστερα

To Top