Ελλάδα

Κύπρος: Χειροπέδες σε τρεις λουόμενους επειδή έκαναν… ηλιοθεραπεία – Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν στην Κύπρο για τον κορωνοϊό, οι λουόμενοι έχουν το δικαίωμα να μπουν στη θάλασσα, όσες φορές το επιθυμούν, όχι όμως να κάνουν ηλιοθεραπεία

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι στη Λεμεσό με πρωταγωνιστές ομάδα αστυνομικών και τρεις λουόμενους , οι οποίοι … έκαναν ηλιοθεραπεία στην παραλία, κάτι που απαγορεύεται λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα βρίσκονταν για έλεγχο στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, όταν διαπίστωσαν ότι μπροστά από τον Δημόσιο Κήπο, υπήρχαν τρία νεαρά άτομα που έκαναν ηλιοθεραπεία. Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και τις σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί, οι λουόμενοι έχουν το δικαίωμα να μπουν στη θάλασσα, όσες φορές το επιθυμούν, όχι όμως να συνωστίζονται στη παραλία κάνοντας ηλιοθεραπεία.

Δείτε το βίντεο με τη σύλληψη:


Αστυνομία σε παραλία

Τα όργανα του νόμου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ζήτησαν από τους νεαρούς να αποχωρήσουν, όμως εκείνοι αρνήθηκαν και κατευθύνθηκαν προς τη θάλασσα, αγνοώντας τις συστάσεις με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί φώναζαν στους νεαρούς να βγουν έξω ενώ εκείνοι με τη σειρά τους, τους προέτρεπαν να μπουν μέσα στο νερό.

Έπειτα από αρκετή ώρα, η παρέα των τριών πείστηκε να βγει από το νερό και μόλις πλησίασαν προς το μέρος των αστυνομικών, εκείνοι επιχείρησαν να τους βεβαιώσουν παράβαση επειδή έκαναν …ηλιοθεραπεία.

Οι νεαροί, όπως θα δείτε στο βίντεο, αντιστέκονται με τους ένστολους άνδρες να χρησιμοποιούν βία προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν και να τους περάσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Αρχών, οι τρεις που ήταν στη θάλασσα χλεύαζαν εναντίον των αστυνομικών και όταν βγήκαν από την θάλασσα με τους αστυνομικούς να ζητούν τα στοιχεία τους για να επιβεβαιώσουν παράβαση του νόμου περί λοιμοκαθάρσεως, οι νεαροί τους έσπρωξαν και αντιστέκονταν. Στη συνέχεια κλήθηκαν ενισχύσεις και “χρησιμοποιήθηκε η ανάλογη, υπό τις περιστάσεις βία για να συλληφθούν” αναφέρεται στην ανακοίνωση

Δημοφιλέστερα

To Top