Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι: Στις 8-10 Ιουνίου η προσφυγή στο CAS

Στις 8-10 Ιουνίου θα εκδικαστεί η προσφυγή της Μάντσεστερ Σίτι στο CAS για τον διετή αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Στις 14 Φεβρουαρίου η UEFA είχε… πετάξει εκτός Champions League τη Μάντσεστερ Σίτι για την επόμενη διετία (2020-21, 2021-22 απ' όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), ενώ την τιμώρησε με πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ! Ο λόγος; Σοβαρή παραπλάνηση του διοικητικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναφορικά με τους κανόνες του FFP. Οι «Πολίτες» πέρασαν στην αντεπίθεση, προσέφυγαν στο CAS και στις 8-10 Ιουνίου θα εκδικαστεί η έφεση που έκαναν κατά της απόφασης της UEFA.

«Παρακαλώ σημειώστε ότι από τις 67,5 εκατ. λίρες μόνο τα 8 εκατ. προέρχονται απευθείας από την Etihad», ανακαλύφθηκε σε email του οικονομικού διευθυντή της Σίτι, Χόρχε Τσουμίγιας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Spiegel μέχρι το 2012 είχαν μπει με αυτόν τον τρόπο 127,5 εκατ. λίρες στα ταμεία του συλλόγου. Αυτά αποκαλύπτονται στο «κεφάλαιο 1» του δημοσιεύματος του Spiegel (υπόθεση WikiLeaks). Όταν κατηγορήθηκε η Σίτι τον περασμένο Μάιο, ο σύλλογος αρνήθηκε έντονα κάθε κατηγορία, λέγοντας ότι είχε υποβληθεί σε μια «εχθρική» διαδικασία που αγνοούσε «ένα πλήρες σύνολο αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

UEFA: «Ενδεικτική ημερομηνία η 3η Αυγούστου για το φινάλε των πρωταθλημάτων»

Bundesliga: Παίκτες της Σάλκε συμμετείχαν παράνομα σε τοπικό τουρνουά ποδοσφαίρου

As: Ολοταχώς για μονά ματς σε Champions και Europa League τον Αύγουστο

Δημοφιλέστερα

To Top