Οικονομία

Νέα πρόστιμα ύψους 880.000 ευρώ σε τέσσερα e-shops

Για παραπλάνηση των καταναλωτών και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Δείτε τη λίστα

Νέες «καμπάνες» σε 4 e-shops για παραπλάνηση των καταναλωτών και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές έριξε η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Το συνολικό ύψος των προστίμων φθάνει τα 880.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί προ δύο εβδομάδων περίπου η επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 330.000 ευρώ σε άλλα πέντε ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων.

Τα 4 διαδικτυακά καταστήματα που πιάστηκαν για παράβαση της νομοθεσίας που διέπει την προστασία του καταναλωτή είναι τα εξής:


pinakas1

Σύμφωνα με τη ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή οι παραπάνω εταιρείες καταπάτησαν τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα του καταναλωτή στις συμβάσεις από απόσταση καθώς και τις διατάξεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων καθιστά σαφές ότι φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και καλεί τους καταναλωτές, εφόσον εντοπίζουν παρόμοιες πρακτικές κατά τις καθημερινές τους συναλλαγές, να απευθύνονται στη γραμμή καταναλωτή 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η Μέρκελ συμφώνησε με τον Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης στην ΕΕ

«Πράσινο φως» της Κομισιόν για εκταμίευση κερδών – Πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 10%

H Lufthansa εκπέμπει SOS ρευστότητας, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση καθυστερούν

Δημοφιλέστερα

To Top