Οικονομία

Σταϊκούρας: Στήριγμα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται από την κρίση τα 32 δισ.

Οι δύο βασικοί άξονες όπου θα κινηθούν τα κονδύλια θα αφορούν την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και άλλες προτεραιότητες, όπως οι νέες τεχνολογίες και η κλιματική αλλαγή

«Φιλόδοξη πρόταση που καλύπτει τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας από το νέο Ταμείο Ανάκαμψης. Εξέφρασε όμως και την εκτίμηση ότι, στην καλύτερη περίπτωση, εκταμιεύσεις από το νέο ευρωπαϊκό Ταμείο των 750 δισ. ευρώ δεν πρέπει να αναμένονται πριν το β΄εξάμηνο, ενώ επισήμανε πως ήδη στην Ευρώπη πολύ μιλούν για έναρξη των εκταμιεύσεων από το 2021.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η πρόταση της Κομισιόν έχει τέσσερα χαρακτηριστικά:

1. είναι γενναία, γιατί υπερβαίνει τα πρώτα 540 δισ. που είχαν κατ’άρχήν συμφωνηθεί

2. είναι ευέλικτη στα αντικείμενα που χρηματοδοτεί

3. περιλαμβάνει κυρίως άμεσες επιχορηγήσεις -όπως ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση- και λιγότερο δάνεια

4. τα χρήματα θα προέλθουν από κοινό δανεισμό των ευρωπαϊκών χωρών, με αμοιβαία ανάληψη χρέους –εν είδει ευρωομολόγου δηλαδή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έβρο: Καλούμε την Τουρκία να μειώσει τις εντάσεις

Κορωνοϊός: Κανένας θάνατος σήμερα – Δεκαοχτώ νέα κρούσματα

«Ύμνοι» για την Ελλάδα από το Brookings: «Ηρωική» η ηγεσία Μητσοτάκη – Πήραμε αποφάσεις πολύ γρήγορα, είπε ο πρωθυπουργός

Δημοφιλέστερα

To Top