Αθλητισμός

Super League 1: Η πρόβλεψη για κρούσματα κορωνοϊού και το πλάνο για το Κύπελλο και τα play out

Η Λίγκα περιμένει ότι θα πάρει σύντομα το ΟΚ από την Κυβέρνηση για να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο για το restart – Τα περιθώρια που έχει προβλέψει για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού και το σχέδιο για ημιτελικούς και τελικό Κυπέλλου

Το διήμερο 6-7 Ιουνίου αρχίζουν τα play offs, στις 19 Ιουλίου ολοκληρώνονται: αυτό είναι το σχέδιο της Super League 1 για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, το οποίο συζητήθηκε σήμερα στο ΔΣ. Σ΄αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν 13 πιθανές ημερομηνίες για 10 ματς, έτσι ώστε αν προκύψει οποιοδήποτε κρούσμα κορονοϊού να υπάρχουν "κενές" ημερομηνίες (πέντε μέρες καραντίνα για κάθε ομάδα σε περίπτωση κρούσματος). Το πλάνο για τα play out (7 αγωνιστικές) προβλέπει προς το παρόν ένα ματς, καθε Κυριακή.

Αυτή η πρόβλεψη, βέβαια, δεν… λύνει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα αν παρουσιαστεί κρούσμα κορονοϊού σε κάποια ομάδα, όμως παρέχει ένα "μαξιλαράκι" στη Λίγκα για να διαχειριστεί το θέμα χωρίς η ομάδα στην οποία θα έχει παρουσιαστεί το κρούσμα να χάσει ένα παιχνίδι (ή και δύο σερί παιχνίδια) άνευ αγώνος.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η UEFA για τη λήξη των πρωταθλημάτων είναι η 2α Αυγούστου: άρα υπάρχει χρονικό περιθώριο και για "επιμήκυνση" της σεζόν μετά τις 19 Ιουλίου σε περίπτωση κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η Λίγκα θα περιμένει και την έγκριση του "πρωτόκολλου αγώνα", (όλοι περίμεναν και τη σημερινή οριστική απόφαση για την ημερομηνία επανεκκίνησης από το ΔΣ), ενώ όλα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν και πάλι για να "επικυρωθούν" σε επόμενο ΔΣ της Λίγκας.

Οσο για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Κυπέλλου; Το θέμα δεν συζητήθηκε στο σημερινό ΔΣ, αλλά η πρόβλεψη είναι αυτές οι τρεις αναμετρήσεις (ρεβάνς Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ρεβάνς Αρης – ΑΕΚ και τελικός) να διεξαχθούν μετά τη λήξη των play offs. Από τις 19 Ιουλίου μέχρι το τέλος του μήνα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

CAS: Ενημέρωσε εγγράφως για συνεκδίκαση των προσφυγών των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Αιματηρά επεισόδια στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ οπαδών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Super League 1: Ομόφωνη απόφαση για επανέναρξη το διήμερο 6-7 Ιουνίου

Νότια Κορέα: Ποδοσφαιρική ομάδα έβαλε στις κερκίδες κούκλες για σεξ!

Δημοφιλέστερα

To Top