Οικονομία

Τράπεζα Κύπρου: Άνευ προηγουμένου οι προκλήσεις λόγω κορωνοϊού

Οι προτεραιότητες σε αυτές τις συνθήκες είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πελατών της τράπεζας, τόνισε ο Διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου

Για άνευ προηγουμένου προκλήσεις, λόγω του κορωνοϊού, έκανε λόγο ο Διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Παναγιώτης Νικολάου. Συμπλήρωσε πως οι προτεραιότητες σε αυτές τις συνθήκες είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πελατών της τράπεζας, η στήριξη της οικονομίας και η διασφάλιση της επιχειρησιακής λειτουργίας της τράπεζας. Ο κορωνοϊός, είπε, είναι πρώτα απ’ όλα μια κρίση στον τομέα της υγείας, παρουσιάζοντας μια άνευ προηγουμένου εξωτερική οικονομική κρίση. Ο κ. Νικολάου μιλούσε μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, μετά την εμφάνιση του COVID-19, οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώθηκαν και παρατηρούμε μείωση στον όγκο συναλλαγών και χαμηλότερη ζήτηση για νέα δάνεια. Συμπλήρωσε πως «οι οικονομικές επιπτώσεις αναμένεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη χρηματοοικονομική επίδοση του Συγκροτήματος για το 2020.Ο πλήρης αντίκτυπος παραμένει αβέβαιος και θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω του COVID-19 και την επιτυχή επαναδραστηριοποίηση της οικονομίας».

«Παρ’ όλα αυτά», τόνισε, «το συγκρότημα βρίσκεται σε καλή θέση, με καλή κεφαλαιακή βάση και ισχυρή ρευστότητα, έτοιμο να στηρίξει την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζει με κέρδη 0,72%

Φορολογική δήλωση: Ο φόρος και η έκπτωση για τα εισοδήματα που δηλώνονται φέτος

Δημοφιλέστερα

To Top