Ελλάδα

Βορίδης: Το ελληνικό ακτινίδιο «κατακτά» τη Νότια Κορέα των 51 εκατομμυρίων κατοίκων

Οι αρμόδιες αρχές της Νότιας Κορέας πιστοποίησαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγωγής ελληνικού ακτινιδίου – Αναμένονται οδηγίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 

Την αγορά της Νότιας Κορέας ετοιμάζεται να κατακτήσει το ελληνικό ακτινίδιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η αρμόδια νοτιοκορεατική αρχή πιστοποίησε την ολοκλήρωση της φυτοϋγειονομικής διαδικασίας εξαγωγής ελληνικού ακτινιδίου προς τη Ν. Κορέα των 51 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πλέον, αναμένεται πλέον η έκδοση εμπεριστατωμένων οδηγιών από το ΥΠΑΑΤ τόσο προς τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές ελεγκτικές αρχές όσο και προς τους εξαγωγείς.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τον Νοέμβριο του 2019 κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της χώρας αυτής επισκέφθηκε την Ελλάδα με σκοπό την αξιολόγηση του φυτοϋγειονομικού καθεστώτος των ελληνικών οπωρώνων ακτινιδίου και συσκευαστηρίων των ενδιαφερόμενων Ελλήνων εξαγωγέων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή τονίζοντας ότι επιβραβεύθηκαν οι άοκνες προσπάθειες αφενός των Υπηρεσιών του Υπουργείου, αφετέρου των Ελλήνων παραγωγών ακτινιδίου, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για το άνοιγμα και άλλων αγορών με σκοπό την προώθηση των εξαιρετικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Χαλαρώνει την καραντίνα για όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό

Ρομπότ σερβίρει μπίρες και κρατάει τις αποστάσεις στην Ισπανία

Λανς Άρμστρονγκ: «Τα αναβολικά πιθανόν ευθύνονται για τον καρκίνο»

Δημοφιλέστερα

To Top