Ελλάδα

Αντιδήμαρχος Αθηναίων για τον «Μεγάλο Περίπατο» στον ΘΕΜΑ 104,6: Πρώτη προτεραιότητα πλέον είναι ο πεζός

Απόψε το βράδυ ξεκινά η τρίτη φάση του σχεδίου  – Παρελθόν η «άτυπη» πιάτσα ταξί

«Πρώτη προτεραιότητα πλέον είναι ο πεζός, επίκεντρο της κάθε ανάπλασης είναι ο πεζός», τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην Ματίνα Ηρειώτου ο  Βασίλης Φοίβος Αξιώτης, αντιδήμαρχος αστικών υποδομών και σχεδίου πόλεως του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Αξιώτης μίλησε για την τρίτη φάση του σχέδιου του «Μεγάλου Περιπάτου» και  ανέφερε ότι απόψε το βράδυ μετά τις 21:00 ξεκινούν οι εργασίες για  τη νέα διαμόρφωση της Πλατείας Συντάγματος.

Την ίδια στιγμή θα τεθούν σε ισχύ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ως σκοπό την ομαλή διέλευση όλων των οχημάτων. Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας. 

Ακόμη, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Αξιώτης, η συνηθισμένη, εδώ και πολλά χρόνια, συνήθεια της άτυπης -και παράνομης- πιάτσας ταξί σχεδόν σε όλο το τόξο, από την Καραγιώργη Σερβίας έως τη Μητροπόλεως, καταργείται. Προς το παρόν από το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση/αποβίβαση τα ΜΜΜ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκονται διαρκώς εκεί, με αυξημένη παρουσία, για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής.

Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην «ανάποδη» Καραγιώργη Σερβίας, στο κομμάτι από την οδό Βουλής έως την πάνω γωνία του Public. 

Τέλος όπως τόνισε ο κ. Αξιώτης «πρώτη προτεραιότητα πλέον είναι ο πεζός, επίκεντρο της κάθε ανάπλασης είναι ο πεζός. Δεύτερη προτεραιότητα είναι οι ποδηλάτης γι΄αυτό έχουμε διαμορφώσει περιπατικές διαδρομές. Τρίτη προτεραιότητα είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γι αυτό εξασφαλίζουμε αποκλειστικές λεωφορειολωρίδες και τελευταία προτεραιότητα είναι τα ΙΧ».

info info · 2020.06.27 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΑΞΙΩΤΗ


Δημοφιλέστερα

To Top