Ελλάδα

Διγαλάκης: Ζητήσαμε από την αρχή να μας πουν τα πανεπιστήμια πώς θα εξασφαλίσουν το αδιάβλητο των εξετάσεων

Ο Βασίλης Διγαλάκης έχει ζητήσει τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών από φορέα εκπαίδευσης ως προς την παροχή υπηρεσιών προς φοιτητές των πανεπιστημίων, οι οποίες παραβιάζουν το αδιάβλητο των εξετάσεων των ΑΕΙ

Καταγγελίες για απόπειρα παραβίασης του αδιάβλητου των φοιτητικών εξετάσεων προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε για αυτό θέμα ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης, ζητώντας τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών από τις ενέργειες φορέα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης ως προς την παροχή υπηρεσιών προς φοιτητές των πανεπιστημίων, οι οποίες παραβιάζουν το αδιάβλητο των εξετάσεων των ΑΕΙ.

Όπως είπε στο protothema.gr ο κ. Διγαλάκης «πρέπει να προστατεύσουμε τον θεσμό από τέτοια φαινόμενα που εν τη γενέσει τους πρέπει να σταματούν».

Ο υφυπουργός επισημαίνει ότι από την αρχή είχε ζητήσει από τα Πανεπιστήμια να πουν με ποιούς τρόπους θα διασφαλίσουν το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ιδιωτικός φορέας παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών, εκμεταλλευόμενος τα θεσπισμένα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ, προωθεί και προβάλλει παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους φοιτητές των πανεπιστημίων, που αφορούν στην επίλυση των θεμάτων που τίθενται προς τους φοιτητές κατά τη διάρκεια της εξέτασης μαθημάτων με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων, επιδιώκοντας να παραβιάσει με αυτόν τον τρόπο το αδιάβλητο των εξετάσεων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών των ΑΕΙ.

Δημοφιλέστερα

To Top