Ελλάδα

Ελπιδοφόρος: «Δεν θα πρέπει αν ξεχάσουμε τον Γιώργο Ζαπάντη»

«Ένας σκληρός παραλογισμός στέρησε από μια μητέρα το παλικάρι της» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη διάρκεια της εξόδιας ακολουθίας του ομογενή Γιώργου Ζαπάντη που έπεσε νεκρός από τα χέρια αστυνομικού

Συγγενείς, φίλοι και ομογενείς είπαν χθες στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Κουίνς το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Ζαπάντη, που έχασε τη ζωή του στις 21 Ιουνίου, όταν αστυνομικοί που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, έκαναν υπερβολική χρήση βίας με teaser και ο ομογενής υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τέλεσε την εξόδιο ακολουθία, ενώ στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια του 29χρονου Γιώργου, ενώ τόνισε στη διάρκεια της εξόδιας ακολουθίας ότι «δεν θα πρέπει αν ξεχάσουμε τον Γιώργο Ζαπάντη» και ότι «δεν θα πρέπει να κλείνουμε την φωνή μας στην αδικία γιατί αυτή θα κτυπήσει κάποια στιγμή την πόρτα μας».

«Σήμερα έχουμε να επιτελέσουμε ένα πολύ λυπηρό και δυσάρεστο καθήκον, να προπέμψουμε στην αιώνια ζωή και την αθανασία, ένα νέο παλικάρι, ένα παιδί της ομογένειάς μας. Να αποχαιρετήσουμε τον Γιώργο και να τον παραδώσουμε στα χέρια του Θεού. Μετά από τον αποχαιρετισμό μας στον Γιώργο, η καρδιά, τα μάτια μας και ο νους μας στρέφονται προς την μητέρα του, την Αθανασία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος, δεν υπάρχει πιο αφύσικο πράγμα, μια μητέρα να κηδεύει το παιδί της. Και όμως, μία βιαιότητα που δεν είχε καμιά λογική, ένας παραλογισμός τόσο σκληρός στέρησε μια μητέρα από το μονάκριβο παλικάρι της . Σαν Ελληνορθόδοξη κοινότητα, αλλά και σαν αμερικανική κοινωνία, είμαστε τόσο λυπημένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές και θυμωμένοι γι’ αυτήν αδικία που έγινε σε βάρος ενός αδελφού μας. Δεν θα κάνω κήρυγμα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν έχω μπροστά μου ένα νεκρό παλικάρι και μια μάνα που κλαίει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελπιδοφόρος


kideia_1

Απευθυνόμενος στη μητέρα του Γιώργου Ζαπάντη, ο Ελπιδοφρός ανέφερε: «Ο Θεός ξέρει τον πόνο σου, διότι ο ίδιος ο Χριστός σε ηλικία 33 ετών δέχθηκε αυτήν την άδικη και θανατηφόρα βία της εξουσίας και σταυρώθηκε ενώπιον της μάνας Του και παρέδωσε το πνεύμα Του στο Θεό. Ο ίδιος ο Χριστός» και καλώντας την «όπως η Μητέρα του Θεού, η Παναγία, έζησε τον αποχωρισμό του παιδιού της, έτσι και εσύ να το ζήσεις αυτό με ελπίδα, διότι ο Γιώργος δεν χάνεται, αλλά πηγαίνει στην αγκαλιά του Θεού».

«Να είσαι σίγουρη ότι ο Κύριος σήμερα παραλαμβάνει την ψυχή του παιδιού σου και θα το έχει και θα το φροντίζει. Και η Παναγία θα σε παρηγορεί, Αθανασία, όχι όπως παρηγορώ εγώ ή οι άλλοι που δεν ξέρουμε αυτόν τον πόνο, αλλά γιατί ξέρει και η ίδια ακριβώς τον πόνο αυτόν και θα είναι δίπλα σου», ανέφερε και συνέχισε λέγοντάς της επίσης πως «μπορεί το μονάκριβο παιδί σου να φεύγει, αλλά έχεις μαζί σου όλους εμάς».


kideia_2

«Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του Γεωργίου, να είναι αιωνία η μνήμη του. Και εδώ, αυτή η έκφραση έχει μεγάλη σημασία. Να μην το ξεχάσουμε αυτό, όχι για να μισήσουμε κανέναν, ούτε για να εκδικηθούμε κανέναν, αλλά για να προλάβουμε τον άδικο χαμό και άλλων παιδιών αυτής της κοινωνίας. Διότι εάν σιωπούσαμε στον άδικο χαμό του Τζορτζ Φλόιντ, με τι μούτρα θα βγαίναμε σήμερα να διαμαρτυρηθούμε για τον άδικο χαμό του δικού μας του Γιώργου», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και κατέληξε λέγοντας: «Γι’ αυτό ποτέ να μην κλείνουμε την φωνή μας όταν βλέπουμε την αδικία, διότι η αδικία θα χτυπήσει και μια μέρα την δική μας πόρτα. Να μην ξαναχτυπήσει καμία πόρτα».


kideia_3


kideia_4


kideia_5


kideia_6

Ειδήσεις σήμερα: 

Ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου: Αδίκημα η αχαριστία – Επεστράφη η δωρεά συζύγου σε σύζυγο

Μετά την Ξάνθη «καμπανάκι» για τον κορωνοϊό και στην Καστοριά

Μεγάλος Περίπατος: Ποιοι δρόμοι αλλάζουν κατεύθυνση – Δείτε εναλλακτικές διαδρομέςΔημοφιλέστερα

To Top