Πολιτική

Γκιουλέκας: Ανατριχιάζω από το δίδυμο Τσίπρα και Κοτζιά

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, μίλησε για τη δημόσια αντιπαράθεση Τσίπρα-Κοτζιά για τη διαπραγμάτευση με την Ιταλία το 2016

«Ας τα βρουν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά. Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι, ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός εξωτερικών ήταν υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική της χώρας, όταν οκτώ μήνες μετά την αλλαγή διακυβέρνησης “καρφώνει” o πρώην υπουργός τον πρώην πρωθυπουργό. Τρέμω ειλικρινά στην ιδέα τι θα μπορούσε άλλο να έχει συμβεί, αν συνέχιζε αυτό το επικίνδυνο δίδυμο να παραμένει στην εξουσία, όταν ο ένας “αδειάζει” τον άλλον κατ` αυτόν τον τρόπο. Δεν σημαίνει πως επειδή δεν είναι σήμερα στην κυβέρνηση μπορεί ο καθένας να λέει οτιδήποτε!»

Τα παραπάνω τόνισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στο ρ/σ North 98 αναφορικά με την δημόσια αντιπαράθεση Τσίπρα-Κοτζιά για τη διαπραγμάτευση με την Ιταλία το 2016.

Κατάλληλη η στιγμή για κυρώσεις στην Τουρκία

Αναφερόμενος στο χθεσινό συμβάν με τον μη έλεγχο του τουρκικού σκάφους που κατευθυνόταν στη Λιβύη, σημείωσε ότι την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης την είχε ο Ιταλός Διοικητής της ναυτικής δύναμης.

Τέλος, στο ερώτημα αν λόγω της ακραίας συμπεριφοράς της Τουρκίας, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να ζητηθούν από τη διεθνή κοινότητα κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι «εμείς το θέλουμε και το επιδιώκουμε» συμπληρώνοντας: «Είναι (σ.σ.: κατάλληλη στιγμή) γιατί η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει την Ελλάδα και μέσω της Ελλάδας να εκβιάσει την Ευρώπη για το ζήτημα το προσφυγικό. Άρα η Τουρκία περιμένει χρήματα από την ΕΕ. Αυτά τα χρήματα αν απειληθεί πως δεν θα δοθούν χωρίς συμμόρφωση της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο, καταλαβαίνετε πως είναι ένας πολύ ισχυρός μοχλός πίεσης, γιατί προσδοκά αυτά τα χρήματα η Τουρκία που είναι σε δεινή και διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση.»

Δημοφιλέστερα

To Top