Αυτοκίνητο

H BMW X2 αποκτά plug-in υβριδική έκδοση

Ένα ακόμα μοντέλο υποδέχεται η οικογένεια των plug-in υβριδικών BMW καθώς πλέον η γκάμα της Χ2 διευρύνεται με τη νέα xDrive25e.

Ο εξηλεκτρισμός εισβάλει και στην γκάμα της X2 που αποκτά την πρώτη plug-in υβριδική έκδοσή της. Αισθητικά η διαφοροποίηση από τις συμβατικές X2 γίνεται αντιληπτή από τις αλλαγές στα φωτιστικά σώματα που στην xDrive25e είναι τεχνολογίας LED με ειδική λειτουργία για άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς και από τις νέας σχεδίασης ζάντες 17 ιντσών.
Το χαμηλότερο κατά 10 mm ύψος έχει βελτιώσει την αεροδυναμική όμως η φιλοξενία της μπαταρίας ιόντων-λιθίου των 10 kWh έχει μειώσει ελαφρά τον χώρο αποσκευών. Από εκεί και πέρα η plug-in Χ2 είναι τετρακίνητη καθώς ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων με 125 ίππους κινεί τους εμπρός τροχούς ενώ ο ηλεκτροκινητήρας των 95 ίππων του υβριδικού συστήματος δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς.


Η συνολική απόδοση φθάνει συνδυαστικά τους 220 ίππους και τα 39,2 χλγμ. ροπής χαρίζοντας στην X2 εξαιρετικές επιδόσεις όπως τα 6,8’’ για το 0-100 χλμ./ώρα, τη στιγμή που η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 195 χλμ./ώρα.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η X2 xDrive25e έχει μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 57 χιλιομέτρων ενώ η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας με οικιακή παροχή διαρκεί περίπου πέντε ώρες ενώ με το i Wallbox της BMW ο χρόνος πέφτει σε περίπου 3,2 ώρες.

Δημοφιλέστερα

To Top