Διεθνή

ΗΠΑ: Μιλκσέικ με χλωρίνη ήπιαν τρεις αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη

Απίστευτο περιστατικό στη Νέα Υόρκη – Τρεις αστυνομικοί πήγαν για φαγητό και κατέληξαν στο νοσοκομείο – Το περιστατικό δεν αποδίδεται σε εγκληματική πράξη αλλά πιθανότατα σε ανθρώπινο λάθος

«Ξινό» βγήκε το γεύμα σε τρεις αστυνομικούς που έκαναν διάλειμμα για να φάνε και τελικά κατέληξαν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση.

Καθώς έτρωγαν, τρεις αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη διαπίστωσαν ότι κάποια ουσία, ένα είδος καθαριστικού διαλύματος ή απολυμαντικού, ήταν μέσα στο μιλκσέικ που έπιναν.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό δεν αποδίδεται σε εγκληματική πράξη, αλλά σε ατύχημα, από ανθρώπινο λάθος.

Οι αστυνομικοί που έπεσαν θύματα δηλητηρίασης στην αλυσίδα ταχυφαγίας «Shake Shack» , στο Κάτω Μανχάταν, ένιωσαν αδιαθεσία και νοσηλεύτηκαν αφότου έφαγαν την Δευτέρα το βράδυ, όπως δήλωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το CNN.

Δεν διαπιστώθηκε εγκληματική ενέργεια

Μετά από διεξοδική έρευνα, η Ένωση Αστυνομικών της Νέας Υόρκης δεν διαπίστωσε εγκληματική ενέργεια από την πλευρά της εργαζομένων του Shake Shack, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ντετέκτιβ Ροντέν Χάρισον.

Οι τρεις αστυνομικοί από το Μπρονξ που βρίσκονταν στις διαδηλώσεις στο Μανχάταν για την αναίτια δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, πήγαν για φαγητό, όπως αναφέρει το σωματείο τους.

Και οι τρεις αστυνομικοί νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Bellevue κι έλαβαν εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Η Ένωση Αστυνομικών της Νέας Υόρκης, που εκπροσωπεί πάνω από 50.000 αστυνομικούς είχε αρχικά μιλήσει για «επίθεση» κατά των αστυνομικών, νομίζοντας ότι η τοξική ουσία είχε μπει στα μιλκσέικ εσκεμμένα.

Πού αποδίδεται το περιστατικό

Ωστόσο, μετά την έρευνα, πηγές ανέφεραν στο δίκτυο «CBS New York» ότι το περιστατικό ήταν ατύχημα, πιθανότατα επειδή η μηχανή του μιλκσέικ είχε απολυμανθεί με διάλυμα χλωρίνης και δεν την είχαν ξεπλύνει όπως έπρεπε πριν από τη χρήση.

Σε μια οργισμένη ανακοίνωση, η Ένωση των Αστυνομικών, η οποία ανέφερε ότι τα θύματα ήταν εκεί για μια διαδήλωση για τη δολοφονία του 46χρονου Φλόιντ, τονίζουν:

«Όταν οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης δεν μπορούν καν να φάνε το γεύμα τους χωρίς να τους επιτεθούν, καθίσταται σαφές πως το εργασιακό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί δραματικά».

Μετά το συμβάν, εστάλη σε όλα τα μέλη του σωματείου επιστολή, με την οποία ειδοποιούνται να εξετάζουν προσεκτικά το φαγητό τους και να παραμένουν σε εγρήγορση.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, η διεύθυνση της αλυσίδας ταχυφαγίας εξέφρασε την ανησυχία της για το συμβάν και δήλωσε ότι συνεργάζεται άμεσα με την αστυνομία για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Δημοφιλέστερα

To Top