Διεθνή

Κίνα: Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις αρχίζει το φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος – Εθελοντές έσωσαν κουτάβια

Παρά τη διεθνή κατακραυγή για τις ανοιχτές αγορές στην Κίνα ύστερα από την επιδημία του Covid-19, tο απαράδεκτο και απάνθρωπο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος στο Yulin (Γιουλίν), στην επαρχία Σαανσί, της Κίνας, ξεκινάει για άλλη μια φορά.

Πρόκειται για ένα βάρβαρο έθιμο που θέλει χιλιάδες σκυλιά να σφάζονται και να ψήνονται ζωντανά για κατανάλωση.

Φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν τα πάντα για να σταματήσει αυτό και προσπαθούν να σώσουν όσα περισσότερα σκυλιά μπορούν.

Έτσι αυτές τις μέρες, και λίγο πριν την έναρξη του φεστιβάλ, ακτιβιστές κατάφεραν και έσωσαν 10 κουταβάκια, πολύ φιλικά, που προορίζονταν για εκεί. Τα μέλη της ομάδας ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα ζώα, για αυτό και ήταν φιλικά, ήταν κατοικίδια, τα οποία κλάπηκαν από τα σπίτια τους, κάτι που είναι συνήθης πρακτική εκεί.

Δυστυχώς τα νούμερα είναι μεγάλα, καθώς πάνω από 10 χιλιάδες σκύλοι θανατώθηκαν και υπέφεραν απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια για να καταλήξουν στο πιάτο.

Μια γυναίκα από την ομάδα που διέσωσαν τα ζώα, η Jennifer Chen, ανέφερε: “Τα χέρια μου έτρεμαν όταν πήρα το πρώτο κουταβάκι στα χέρια μου και το έβγαλα από το άθλιο κλουβί του. Δεν σταματούσε να μου γλείφει τα χέρια και να θέλει να είναι πάνω μου, χωρίς να ξέρει τι σκοπό είχα. Αλλά με εμπιστεύτηκε.”

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δημοφιλέστερα

To Top