Διεθνή

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Θετικό δείγμα αντισωμάτων το 60% του «Ρούζβελτ»

Τα δείγματα που είχαν πάρει οι επιστήμονες του αμερικανικού CDC είχαν δείξει λιγότερο από 25% μόλυνση του πληρώματος

Το μέγεθος της μεταδοτικότητας και της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί πίσω από την αντιμαχία για τον καπετάνιο του αεροπλανοφόρου «Θιοντόρ Ρούζβελτ» αναδεικνύει η έρευνα αντισωμάτων που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο του ναυτικού προσωπικού, δηλαδή σε περισσότερους από 5.000 μέλη του πληρώματος.

Όπως αποδείχθηκε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, το 60% του πληρώματος είχε αντισώματα της ασθένειας Covid-19, κάτι που σημαίνει ότι οι έξι στους δέκα είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Την είδηση αποκάλυψαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο διεθνές πρακτορείο Reuters.

Τα πρώτα δείγματα ελήφθησαν από το αμερικανικό CDC τον Απρίλιο. Τότε βρέθηκαν 1.100 μέλη του πληρώματος με κορωνοϊό, που αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από το 25% του συνόλου. Τότε ο καπετάνιος Μπρετ Γκρόζιερ ζήτησε να μπει σε καραντίνα το τεράστιο πλοίο, με συνέπεια να καθαιρεθεί από τη θέση του.

Αποτέλεσμα ήταν ένας ναύτης να χάσει τη ζωή του και δεκάδες να νοσηλευτούν με σοβαρές επιπλοκές στα νοσοκομεία. Οι συνέπειες ήταν πολύ μεγάλες, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι κανείς από τους ναύτες δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ η υγεία τους βρισκόταν σε σαφώς υψηλότερο επίπεδο από τον μέσο Αμερικανό.

Η επίσημη έκθεση για τα αποτελέσματα των σχεδόν 5.000 τεστ αντισωμάτων από το «Θιοντόρ Ρούζβελτ» αναμένονται σήμερα Τρίτη.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η έρευνα για την αντίδραση και την «απόλυση» του καπετάνιου Μπρετ Γκρόζιερ από το «Θιοντόρ Ρούζβελτ», τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Eιδήσεις σήμερα

Ιταλία: Το 57% με αντισώματα για τον νέο κορωνοϊό στο Μπέργκαμο

Απτόητος ο Τραμπ: Ξεκινά προεκλογικές συγκεντρώσεις

Νέα κρίση στην κορεατική χερσόνησο: Η Πιονγκγιάνγκ διακόπτει την επικοινωνία με τη Σεούλ

Δημοφιλέστερα

To Top