Ελλάδα

Κύκλωμα με αρχηγό τον «Ταρζάν» και συνεργό τη «Ζήνα» έριχνε ηρωίνη στη Θεσσαλονίκη

Χειροπέδες στα μέλη της ομάδας που, με έδρα την Αθήνα, ξεκίνησε τη δράση της πριν από περίπου δύο μήνες

Ένα μεγάλο κύκλωμα που, με έδρα την Αθήνα, έριχνε ναρκωτικά στις πιάτσες της Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Αρχηγός, φέρεται να είναι ένας 25χρονος από τα δυτικά προάστια με το προσωνύμιο “Ταρζάν”, που με την 24χρονη σύντροφό του με το παρατσούκλι “Ζήνα” και άλλους δύο συνεργούς, πραγματοποιούσαν συχνά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη για να διοχετεύουν ηρωίνη στην πελατεία τους.

Όμως η Δίωξη Ναρκωτικών μετά από πληροφορίες που έδιναν τη δράση του κυκλώματος, κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες, βάζοντας φρένο στις χρυσές δουλειές της ομάδας.

Η οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα – στις 26 Μαΐου – στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας. Το κύκλωμα είχε ταξιδέψει για να ρίξει πέντε κιλά ηρωίνης σε δέκα πακέτα. Οι αστυνομικοί, ήταν εκεί και μετά από παρακολούθηση τους συνέλαβαν.

Οι πληροφορίες λένε ότι η ομάδα ξεκίνησε τη δράση της πριν από περίπου δύο μήνες. Τα μέλη της ταξίδευαν κυρίως με τρενα προκειμένου να μην κινούν υποψίες ενώ ο αρχηγός με Ι.Χ. Μάλιστα, ήταν παλιοί γνώριμοι των αρχών καθώς στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε ανάλογες υποθέσεις.

Μετά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αποφασίστηκε να μην προφυλακιστούν, αλλά να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο συνήγορος τν συλληφθέντων κ. Γιάννης Γλύκας μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως: «Στη συγκεκριμένη υπόθεση, η τελική κρίση του κ. ανακριτη και της κυρίας εισαγγελεως αφορά στη μη επιβολή προσωρινής κράτησης με την επιβολή υποχρέωσης εμφανίσεως δυο φορές στο ΑΤ του τόπου κατοικίας και την καταβολή εγγυοδοσίας 3.000 και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Είμαστε ικανοποιημένοι».

Δημοφιλέστερα

To Top