Διεθνή

Λευκός Οίκος: Εξετάζουμε νέο γύρο χρηματοδοτήσεων για την τόνωση της οικονομίας

Η αμερικανική οικονομία εισήλθε σε ύφεση ως αποτέλεσμα της πανδημίας, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Οικονομικής Έρευνας – Το χρηματιστήριο κατέρρευσε και οι μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν

Αισιόδοξος, παρά τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά ανεργίας, εμφανίστηκε ο οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, ο οποίος δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία πέρασε το σημείο καμπής.

«Το χρηματιστήριο προμηνύει μια ανοδική πορεία στην οικονομία», είπε ο Κούντλοου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, επικαλούμενος το πρόσφατο ράλι της Wall Street και μια σειρά δεικτών που όπως ανέφερε είναι ενδεικτικοί της οικονομίας.

O Λευκός Οίκος και βουλευτές συνεχίζουν να συζητούν έναν ακόμη γύρο χρηματοδοτήσεων για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης. Ο οικονομικός σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πως «υπάρχουν πολλές επιλογές».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε: «ψάχνουμε πολύ προσεκτικά» ένα είδος μπόνους για επιστροφή στην εργασία ή πίστωσης για τους εργαζόμενους.

Η αμερικανική οικονομία ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη επέκτασή της στην Ιστορία τον Φεβρουάριο και εισήλθε σε ύφεση ως αποτέλεσμα της πανδημίας, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Οικονομικής Έρευνας, έναν ιδιωτικό όμιλο που καθορίζει τους επιχειρηματικούς κύκλους των ΗΠΑ.

Ο κατ’ οίκον περιορισμός που επιβλήθηκε σε πολίτες σε σχεδόν κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ οδήγησε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους να υποβάλουν αίτηση για επιδόματα ανεργίας, ενώ το χρηματιστήριο κατέρρευσε και οι μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν. Το Κογκρέσο ενέκρινε πακέτα πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων προς ενίσχυση ατόμων και εταιρειών, καθώς και για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της νόσου.

Ειδήσεις σήμερα

Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία: Σας καλούμε να σεβαστείτε την ιστορία της Αγίας Σοφίας

Γιαννακόπουλος: «Οπαδοί του ΠΑΟ με πέτρες και μαχαίρια στο σπίτι μου» (βίντεο)

Μύκονος: Πριβέ πάρτι με αλκοόλ, ναρκωτικά και… μυσταγωγικές τελετές!

Δημοφιλέστερα

To Top