Ελλάδα

Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα στα Μαθηματικά για τα ΕΠΑΛ

Τα Μαθηματικά είναι το δεύτερο μάθημα των φετινών Πανελλαδικών για τους υποψήφιους από τα Επαγγελματικά Λύκεια

Στα Μαθηματικά (Αλγεβρα), μάθημα Γενικής Παιδείας εξετάστηκαν σήμερα Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Μαθηματικά

Για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους ήταν τα θέματα σε Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά στα οποία εξετάστηκαν την Τετάρτη οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Για τα μαθηματικά με το νέο σύστημα τα θέματα, όπως σχολίασε η ΟΕΦΕ ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και καλά διατυπωμένα. «Απευθύνονται σε καλά διαβασμένους και προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι έχουν κατανοήσει σε βάθος την ύλη καιέχουν ευχέρεια στις πράξεις. Καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Για να γράψει ένας μαθητής καλά θα έπρεπε να έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία για παραπάνω από ένα χρόνο, καθώς απαιτούνταν γνώσεις από προηγούμενες τάξεις του Λυκείου. Οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί επαρκώς μπορούσαν να προσεγγίσουν και να ξεπεράσουν το 10. Συγχαρητήρια στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων διότι τα θέματα ίσως είναι τα καλύτερα των τελευταίων ετών».

Τα θέματα των Αρχαίων Προσανατολισμού κρίθηκαν για κατάλληλα προετοιμασμένους μαθητές, διαβαθμισμένης δυσκολίας. Εξετάζεται η γνωστική και αντιληπτική ικανότητα των μαθητών καθώς καλούνται να γνωρίζουν όλο το εύρος του σχολικού εγχειριδίου. Ίσως να δυσκολέψει τους μέτρια προετοιμασμένους μαθητές. Επίσης, το παράλληλο κείμενο είναι στοχευμένο. Βατό χαρακτηρίζεται και το αδίδακτο κείμενο. Αναμενόμενες είναι οι ασκήσεις που αφορούν τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα.Για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους χαρακτήρισε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών η Eταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων.

Δημοφιλέστερα

To Top