Ελλάδα

Πανεπιστήμια: Όλο και περισσότεροι φοιτητές ζητούν να απαλλαγούν από την εξεταστική

Φοιτητές σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Ιωάννινα ζητούν επίσης να περάσουν το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις 

Να θεωρηθεί λήξαν το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο και να προαχθούν όλοι οι φοιτητές στο επόμενο, χωρίς να αξιολογηθούν μέσω εξετάσεων -εξ αποστάσεως ή διά ζώσης- ζητούν φοιτητές από την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τα Ιωάννινα.

Τα εν λόγω αιτήματα ξεκίνησαν από φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης την Τρίτη.

«Δε φταίμε εμείς για την πανδημία και τις επιπτώσεις της», δήλωσαν οι φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη επικαλούμενοι δυσκολίες πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω έλλειψης τεχνικών μέσων (υπολογιστές, σύνδεση στο διαδίκτυο), καθυστερήσεις στην παραλαβή των συγγραμμάτων, αλλά και «άγχος, φόβο, αγωνία, πίεση περνώντας δύο μήνες σε εγκλεισμό».

«Θεωρούμε πως είναι δίκαιο να περαστούν τα μαθήματα και να προαχθούμε στο επόμενο εξάμηνο, πως είναι λογικό να μη γίνει η εαρινή εξεταστική -ούτε ηλεκτρονική, ούτε διά ζώσης, η οποία θα είναι με τους χειρότερους όρους. Να μην πληρώσουν οι φοιτητές όλη αυτή την κατάσταση», αναφέρουν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγει η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο

Ακρίτα κατά Βέλτσου για τις «θορυβώδεις κυρίες των μίντια»

Καιρός για παραλία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Ποια ημέρα θα δούμε 33άρια – Αναλυτικοί χάρτες

Δημοφιλέστερα

To Top