Πολιτική

Προανακριτική για Novartis: Η νέα προθεσμία που ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος πυροδότησε εντάσεις

Να απορριφθεί το αίτημα για παράταση ζήτησε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης – Έχει χάσει την ψυχραιμία του, λένε πηγές της Ν.Δ.

Σε νέα προσπάθεια αναβολής της παροχής εξηγήσεων για μια σειρά βαρύτατων αδικημάτων επιδόθηκε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την σκευωρία Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος και οι συνήγοροί του Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα κατέθεσαν ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι μόλις την Παρασκευή παρέλαβαν από την επιτροπή υλικό εκατοντάδων σελίδων το οποίο ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να μελετήσουν μέχρι σήμερα. Η πλευρά Παπαγγελόπουλου ζήτησε νέα προθεσμία, γεγονός το οποίο πυροδότησε ένταση. Ο κ. Τσοβόλας είπε ότι η διαδικασία δεν είναι σοβαρή και ότι πρέπει να δοθεί νέα προθεσμία, καθώς επί της ουσίας πρόκειται για νέα κλήση.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα για προθεσμία και ότι δεν πρόκειται για καινούρια κλήση με συνέπεια τον εξής διάλογο:

ΤΣΟΒΟΛΑΣ: Ο Πλευρης παρέκαμψε το ουσιώδες. Κύριε Πλεύρη ως νομικος θα μπορούσατε να υπερασπιστειτε ύποπτο, όταν σας δίνονται χίλιες σελίδες μόνο την Παρασκευή; Υποτίθεται ότι είσαστε εισαγγελείς, μήπως τελικά εσείς είστε ύποπτοι ότι παραβιάζετε το νόμο; Γελοιοποιείτε το θεσμό.

ΠΛΕΥΡΗΣ: Να μας κάνετε μήνυση.

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αλαζών κ. Πλευρης που λέει κάντε μου μήνυση. Λοιπόν δεν θα ασχοληθώ σήμερα μαζί του. Ντρέπομαι όμως για έναν νέο άνθρωπο ότι είναι τόσο ψεύτης. Που είναι γραμμένα αυτά τα νομικά που επικαλείται; Έχετε πάρει τον κακό δρόμο. Θυμηθείτε τη Νυρεμβέργη που κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα τους, επικαλουνταν τις εντολές των ανωτέρων τους αλλά δεν γλίτωσαν από την καταδίκη

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.Δ: «Μας απειλεί»

ΜΠΟΥΓΑΣ (Πρόεδρος): Δεν το εκλαμβάνουμε ως απειλή.

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Παραβιαζονται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, πόσες φορές δεν έχει πάρει παράταση αυτή η Επιτροπή;

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας επέμειναν στο ζήτημα των απειλών Παπαγγελόπουλου. Όπως επεσήμαναν χαρακτηριστικά, όταν ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε την έναρξη της κατάθεσης Παπαγγελόπουλου, ο τελευταίος του επιτέθηκε σε προσωπικό τόνο, απειλώντας τον. Όταν μάλιστα τον λόγο πήρε ο Δ. Μαρκόπουλος λέγοντάς του ότι έχει ξανακάνει τα ίδια, σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., ο κ. Παπαγγελόπουλος του είπε "και για εσας κύριε Μαρκοπουλε θα πω πολλά την Τετάρτη".

"Ο Δημητρης Παπαγγελόπουλος έχει χάσει την ψυχραιμία του και επιδιώκει χειραγώγηση των βουλευτών με στόχο δια του εκφοβισμού να πέσει στα… μαλακα. Δεν θα τα καταφέρει. Θα ερωτηθεί για όλα όσα ακούστηκαν κι αποκαλύφθηκαν εις βαρος του τους 9 αυτούς μήνες" επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε: "Την Παρασκευή μου έδωσαν 2.000 σελίδες. Εγώ θα ξενυχτήσω όμως για να διαβάσω τις σελίδες μέχρι την Τετάρτη. Αυτοί θα ξενυχτήσουν από αγωνία και τρόμο για όσα θα καταθέσω. Ήδη τα παίρνω τα πρώτα στοιχεία κι ας αργούν να μου τα δώσουν" υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία καταδικάστηκε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια επειδή έδωσε προθεσμία 17 ημερών στον Οτσαλάν για 17.000 σελίδες. Ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας τόνισε ότι υπάρχουν βασικά έγγραφα που διαψεύδουν πλήρως ότι όλη αυτή η ιστορία στηριζόταν μόνο στους 3 προστατευόμενους.

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής έπειτα από το ερώτημα "αν η επιτροπή μπορεί να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα" όπως έχει ήδη συμβεί με τις περιπτώσεις της κ.Παπαδάκου και των κ.κ Φιλιππάκη και Τάρκα. Η απάντηση που θα δοθεί εως αύριο θα καθορίσει και τις επόμενες εξελίξεις. Μια πιθανή αρνητική απάντηση της επιτροπής γύρω από τη δικαιοδοσία της επιτροπής δεν αποκλείεται να σημάνει και το σύντομο τέλος εργασιών επιτροπής καθώς μετά από τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν θα υπάρχει άλλος μάρτυρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννα και Εφη: Η Αμφιλοχία, το Facebook και η επίθεση με βιτριόλι

Αστυνομικός σκότωσε αφροαμερικανό στην Ατλάντα: Αιτία θανάτου οι δύο σφαίρες στην πλάτη

Ανοίγουν οι οίκοι ανοχής – Οι αυστηροί κανόνες του ΕΟΔΥ για τους πελάτες

Δημοφιλέστερα

To Top