Ελλάδα

Προμαχώνας: Παραμένουν οι ουρές στα σύνορα εντός της Βουλγαρίας

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ εξακολουθούν να πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στους διερχόμενους

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα, όπου από τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από ταξιδιώτες που ήθελαν να περάσουν οδικώς επί ελληνικού εδάφους.

Πλέον, μετά τον άνοιγμα των συνόρων με τους νέους όρους, δηλαδή χωρίς καραντίνα, λίγο πριν από τις 11 το πρωί, υπάρχει ομαλή ροή αυτοκινήτων από τον τελωνειακό έλεγχο, ενώ τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ εξακολουθούν να πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στους διερχόμενους.

Ωστόσο, ουρές εξακολουθούν να υπάρχουν για αρκετά χιλιόμετρα εντός του βουλγαρικού εδάφους, ενώ δε λείπουν και οι εντάσεις, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που περίμεναν ακόμα και για περισσότερες από 10 ώρες εγκλωβισμένοι στα σύνορα, ενώ πολλοί πολίτες τρίτων χωρών πληροφορούνταν στα σύνορα ότι τελικά δεν μπορούσαν να περάσουν.


promaxonas-1

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο οικογενειών από τη Σερβία, οι οποίες είχαν κλεισμένα εισιτήρια και διαμονή για νησί των Κυκλάδων, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος. Όπως είπαν στο GRTimes.gr, από την πρεσβεία, αλλά και από το τουριστικό πρακτορείο τους διαβεβαίωσαν ότι τα σύνορα ήταν ανοιχτά, αλλά πλέον θα αναγκαστούν να γυρίσουν πίσω.

Μεταξύ των ταξιδιωτών είναι και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι επέλεξαν να καθυστερήσουν την επιστροφή τους στην πατρίδα, έτσι ώστε να αποφύγουν την καραντίνα των επτά ημερών που ίσχυε μέχρι σήμερα.


Ουρές και έλεγχοι στα σύνορα στον Προμαχώνα - GRTimes.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει εορτασμού του Αγίου Πνεύματος

Άρπαξαν τσιγάρα αξίας 20.000 ευρώ από μίνι μάρκετ στο Ηράκλειο

Επαναπατρίζονται την Τρίτη πάνω από 100 ομογενείς που είχαν εγκλωβιστεί στην Αφρική

Δημοφιλέστερα


To Top