Πολιτική

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην έκθεση «Δι' αυτά πολεμήσαμεν» από την Λίνα Μενδώνη

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο βρέθηκε το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εκεί ξεναγήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην έκθεση «Δι' αυτά πολεμήσαμεν».

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, για να περιηγηθώ σ' αυτήν την έκθεση που αποτυπώνει με ανάγλυφο και ταυτόχρονα συγκινητικό τρόπο τη συνάντηση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος με την εξεγερμένη ψυχή των Ελλήνων του 1821», τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου προσερχόμενη στο μουσείο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον τίτλο της έκθεσης. «Και μόνο ο τίτλος της λέει πολλά: 'Δι' αυτά πολεμήσαμεν'. Είναι η φράση του Μακρυγιάννη, που δείχνει πώς αυτός, ένας απλός, αγράμματος αγωνιστής, και μαζί μ' αυτόν και οι συμπολεμιστές του, εμπνεύστηκαν από τις ελληνικές αρχαιότητες, διεκδίκησαν τα ιστορικά τους δικαιώματα πάνω τους, και θεμελίωσαν σ' αυτές το ιδεολογικό πλαίσιο της ηρωικής τους εξέγερσης».


sakellaropoulou_diauta1

Καταλήγοντας, η κυρία Σακελλαροπούλου συνεχάρη όσους εργάστηκαν για την έκθεση, και εξέφρασε τη συγκίνηση και την περηφάνια της, τόσο για την αρτιότητα όσο και για το μήνυμά της.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι: Ακούστε την 35χρονη να κλείνει ταξί μια ημέρα πριν την επίθεση

ΗΠΑ: Έδωσαν μιλκσέικ με χλωρίνη σε τρεις αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη

Διαμαρτύρεται και πάλι ο Τσοβόλας για μεθοδεύσεις σε βάρος του Παπαγγελόπουλου

Δημοφιλέστερα

To Top