Ελλάδα

Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο

Τι λένε τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα

Σε ολόκληρο τον κόσμο ταξίδεψε το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και το σήμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η χώρα μας αποτελεί παράδειγμα, επιτυχούς αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού και τώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επιδίωξη της Ελλάδας για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια», γράφουν μεταφέροντας το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα περισσότερα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ανταποκριτές των οποίων βρέθηκαν χθες στο νησί της Σαντορίνης.

To «France24», μεταφέροντας το ρεπορτάζ από το εμβληματικό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά νησί της Σαντορίνης, λέει ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε το Σάββατο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες με απόλυτη ασφάλεια. Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε».


frans
«Η Ελλάδα νίκησε τον κορωνοϊό. Μπορούν τώρα οι τουρίστες να σώσουν την οικονομία της;», αναρωτιέται το πρακτορείο «bloomberg».


bloo

Το BBC φιλοξενεί αφιέρωμα για τη Σαντορίνη λέγοντας ότι «Το τέλος της απομόνωσης των νησιών φέρνει πίσω τους τουρίστες» και περιγράφει την ημέρα ενός κατοίκου του νησιού, την περίοδο της καραντίνας, αλλά και τώρα που αρχίζει ο κόσμος να το επισκέπτεται και πάλι.


bbc
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας «Xinhua» σε αναλυτικό ρεπορτάζ του αναφέρεται στην συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός από το νησί της Σαντορίνης.

Όπως λέει, η ασφάλεια είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την Ελλάδα.


kinas

Δημοφιλέστερα

To Top