Διεθνή

Βίντεο – Νέα Υόρκη: Εντυπωσιακά μεγάλη πορεία για τον Φλόιντ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως η Νέα Υόρκη έχει «χαθεί στα αποβράσματα»

Η δολοφονία του Αφρομαερικανού Τζορτζ Φλόιντ «φούντωσε» μεγάλο κύμα οργής στις ΗΠΑ, με τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια στους δρόμους πολλών πόλεων να προβάλλουν ένα θέμα που ποτέ δεν είχε κλείσει: τον ρατσισμό σε βάρος των Αφρομαερικανών.

Επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ η Αμερική γνώρισε πρωτόγνωρισε σκηνές, σκηνές που είχαν να εμφανιστούν από το 1968, μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Τα συνθήματα όπως «οι ζωές των μαύρων μετρούν» και «δεν μπορώ να αναπνεύσω» πρωτοστάτησαν κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Η οργή για την υπόθεση Φλόιντ μεταφέρθηκε σε όλο τον κόσμο.

Ο όγκος των διαδηλώσεων δεν περιορίζεται παρά τις οργισμένες δηλώσεις Τραμπ και την εναντίωσή του στους κυβερνήτες που δεν ενεργοποιούν τον στρατό.

Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει στους δρόμους και να φωνάξει για το τέλος της φυλετικής βίας. Στη Νέα Υόρκη η το μέγεθος της πορείας για τον Φλόιντ είναι εντυπωσιακό μεγάλο. Πλάνα από αέρος αποτυπώνουν δείχνουν μια διαφορετική Νέα Υόρκη…

Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι είχε γίνει κομμάτια και ότι είχε χαθεί στους «πλιατσικολόγους και τα αποβράσματα», ωστόσο στα πλάνα οι διαδηλωτές κινούνται ειρηνικά.

Δημοφιλέστερα

To Top