Ελλάδα

Βόλος: Εξαπάτησε πέντε πολίτες με δήθεν επενδύσεις χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό

Ποιο είναι το ποσό που φέρεται να ιδιοποιήθηκε μέσω της κομπίνας που έστησε ο 37χρονος

Μια έξυπνη κομπίνα είχε σκαρφιστεί ένας 37χρονος Έλληνας για να βγάζει παράνομο κέρδος, καθώς έπειθε επιχειρηματίες του Βόλου να του εμπιστευτούν σημαντικά χρηματικά ποσά, δήθεν για να τα επενδύσει μέσω εταιρείας που διατηρούσε στην Αγγλία. Μάλιστα, άνοιγε λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και της Αυστραλίας, αλλά κρατούσε μόνο εκείνος τους κωδικούς.

Έτσι, οι επενδυτές μπορούσαν απλώς να παρακολουθούν την πορεία των επενδύσεών τους από τον υπολογιστή τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να κινήσουν το κεφάλαιο όταν υπήρχε άνοδος των τόκων. Ο 37χρονος χειριζόταν αποκλειστικά τα χρήματα και φέρεται να ιδιοποιήθηκε σταδιακά 74.170 ευρώ από πέντε επιχειρηματίες που του τα εμπιστεύθηκαν στο διάστημα από τις 7 Οκτωβρίου 2019 ως τις 7 Απριλίου φέτος. Ωστόσο, ερευνάται και άλλη μια καταγγελία από επαγγελματία της περιοχής, ο οποίος υποστηρίζει ότι ζημιώθηκε κατά 170.000 ευρώ!

Ο 37χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η Ασφάλεια σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου που διέταξε να γίνουν περαιτέρω έρευνες, σε συνάρτηση με την μήνυση που έχει υποβληθεί για απάτη ύψους 170.000 ευρώ.

Δημοφιλέστερα

To Top