Διεθνή

Βρετανία: Παράνομο το σεξ με κάποιον που μένει εκτός σπιτιού

Σύμφωνα με νέα βρετανική νομοθεσία, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η μετακίνηση στο σπίτι ενός άλλου ατόμου για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ, συνιστά παράβαση των περιοριστικών μέτρων

Ζωηρές συζητήσεις και κύμα σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα έχει πυροδοτήσει η νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ από τη βρετανική κυβέρνηση για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Όπως ορίζεται, απαγορεύεται ρητά η ιδιωτική συνάντηση ανθρώπων από διαφορετικά σπίτια.

Συγκεκριμένα, η τροποποίηση του νομοσχεδίου για την «Προστασία της Δημόσιας Υγείας» περιλαμβάνει διάταξη που αναφέρει : «Κανένα άτομο δεν μπορεί να συμμετάσχει σε συγκέντρωση που πραγματοποιείται σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο σε εσωτερικούς χώρους και αποτελείται από δύο ή περισσότερα άτομα».

Στη διάταξη καθίσταται, δε, σαφές ότι κανένας δεν μπορεί, χωρίς εύλογη δικαιολογία, να διανυκτερεύσει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός από τον τόπο όπου ζει. Αυτή η διατύπωση διαφέρει από την προηγούμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου που απαγόρευε στους πολίτες να εγκαταλείψουν το σπίτι τους χωρίς λογική δικαιολογία.

Όπως αναφέρουν τα Βρετανικά ΜΜΕ η μετακίνηση στο σπίτι ενός άλλου ατόμου (για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ) συνιστά παράβαση των περιοριστικών μέτρων, ενώ και οι δύο εμπλεκόμενοι μπορούν να διωχθούν ποινικά βάσει του νέου νόμου.

Δημοφιλέστερα

To Top